Hlavní navigace

Óčko Expres bude vysílat v HD rozlišení, dostat se chce i do DVB-T v Praze

9. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice zahájí vysílání pravděpodobně v průběhu srpna. Zástupci jejího provozovatele počítají s tím, že licenci na nový kanál se podaří získat do konce tohoto měsíce.

Nový hudební kanál Óčko Expres, který v horizontu několika týdnů spustí své vysílání, bude primárně distribuován v HD kvalitě. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel televize Lukáš Hnilička. Vzhledem k tomu, že Óčko Expres bude vysílat novou hudbu, nevidíme v tom problém. Kanál bude velmi specifický a velmi žánrové vymezený, uvedl Hnilička. Půjde o jakousi televizní verzi metropolitního Expresrádia. Co se týká distribuce, technický šéf Óčka potvrdil, že již probíhají jednání o možném šíření stanice prostřednictvím chystaného regionálního DVB-T multiplexu Českých RadiokomunikacíPraze. Podrobnosti nemohu komentovat, konstatoval Hnilička.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Třetí kanál Óčka dnes neodstartuje. Óčko Expres změnilo termín na “průběh léta”

V případě, že operátoři budou mít zájem o SD verzi chystaného programu, i ta je ve hře, primárně ale bude k dispozici HD rozlišení. Kromě pražského DVB-T, pokud se zde Óčko Expres skutečně objeví, by měl být program dostupný také pro zákazníky vybraných kabelových a IPTV operátorů. Mohou se tak na něj těšit například klienti UPC Česká republika a Telefónica Czech Republic. S oběma firmami se vedou jednání. Program bude dále dostupný také na mobilních platformách (iOS a Android). Řízení o udělení licence jsme zahájili nedávno, proto věřím, že se nám ji podaří získat do konce měsíce. Vysílání bychom chtěli zahájit v průběhu srpna, řekl Lukáš Hnilička.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).