Hlavní navigace

Obavy se vyplnily: Operátor Satellite BG, partner Skylinku, k 31. květnu skončí

29. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Podle vyjádření společnosti SPI International už se této firmě podařilo zajistit řešení, aby zákazníci satelitní služby Skylink nepřišli po 31. květnu o programy z balíčku Mixbox.

Ekonomické problémy bulharského satelitního operátora Satellite BG, který na pozici 23,5 stupně východně dlouhodobě spolupracoval se Skylinkem, dnes vyvrcholily v to, že její provozovatel ohlásil na svých webových stránkách ukončení veškerých služeb. Vážení zákazníci, od počátku jsme se snažili poskytovat vysoce kvalitní televizní vysílání a přinést do Bulharska jedinečnou programovou nabídku. Hospodářská krize bohužel vede k tomu, že jsme byli nuceni zhodnotit naše aktivity a učinit těžké rozhodnutí, kterým je ukončení našich služeb k 31. květnu, uvedl operátor. Zákazníci operátora, kteří chtějí nadále služby využívat, se musí obrátit na tamní společnost Vivacom. Ta však programy nabízí na jiné satelitní pozici.

K TÉMATU: Partner Skylinku, bulharská Satellite BG, má vážné existenční potíže

A jak se tato skutečnost dotkne zákazníků satelitní služby Skylink, která od Satellite BG přebírala řadu programů v HD rozlišení? O balíček Mixbox, který obsahuje například stanice Fashionbox HD, Docubox HD, Fashionbox HD, trojici EroX HD a některé další, se zákazníci bát nemusí. Společnost SPI International už v tuto chvíli našla řešení a budeme nadále pokračovat v distribuci našich programů kapacitě 23,5 stupně východně. V současné době jsme před podepsáním smlouvy na šíření stanic, uvedl pro DigiZone.cz obchodní a marketingový manažer SPI International pro střední a východní Evropu Adrian Gumulák.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Jaromír Glisník, Skylink: Krachu operátora Satellite BG se neobávám

V programové nabídce Skylinku jsou ale i další HD kanály, které operátor přebíral od Satellite BG, mimo jiné National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, iConcerts HD nebo MTV Live HD. Co se stane s těmito programy, to je prozatím otázkou. Podle informaci DigiZone.cz by distribuce signálu měla nějakou dobu nadále pokračovat i po 31. červnu, kdy bulharská služba ukončí oficiálně svůj provoz. Za Skylink pochopitelně nemohu a nejsem oprávněn mluvit, ale vím, že i tento operátor usilovně hledá řešení, aby zákazníci o své programy nepřišli, uvedl Gumulák. Vyjádření provozovatele Skylinku se bohužel DigiZone.cz v pozdních večerních hodinách nepodařilo získat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).