Hlavní navigace

O2TV umožní nahrávat zdarma televizní pořady na vzdálený disk

30. 6. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
30. 6. 2010

Zákazníci placené digitální televize přes pevnou linku O2TV od společnosti Telefónica O2 si budou moci od července nahrávat oblíbené televizní pořady z nabídky O2TV na vzdálený disk této společnosti a kdykoli si je znovu přehrát. Za tuto službu nebudou muset nic platit a nepotřebují k ní ani speciální přijímač. Informoval o tom mluvčí Telefóniky O2 Martin Žabka.

K TÉMATU: Počet zákazníků O2TV od Telefóniky se nehnul v prvním čtvrtletí z místa

Na rozdíl od konkurence u nás zákazník pro nahrávání nepotřebuje žádný speciální přístroj. Bezplatně mu poskytneme vyhrazený prostor na vzdáleném disku. Služba je naprosto jednoduchá, bez složité obsluhy. Nahrávání oblíbeného pořadu lze nastavit prostřednictvím TV průvodce, ale také na internetu nebo přes mobilní telefon. Majitelům iPhone dokonce pro nahrávání nabídneme během července speciální aplikaci, přiblížil marketingový ředitel segmentu domácností Telefóniky O2 Aleš Veselý.

ČTĚTE TAKÉ: Češi ztrácí zájem o kabelovou televizi a IPTV. Jsou placené…

Nahrávat bude možné pořady z většiny programů nabídky O2TV. Nahrávky může zákazník pořizovat až do délky 10 hodin s možností jejich zhlédnutí kdykoliv po dobu následujících sedm dnů. Po uplynutí této doby je pořad vymazán, upřesnil mluvčí Telefóniky O2. Služba je všem zákazníkům, stávajícím i novým, k dispozici automaticky bez nutnosti nějaké aktualizace set-top-boxu. Pro její první spuštění stačí vypnout a zapnout set-top-box, upřesnil Žabka.

BRAND24

.

Nastavit nahrávání vybraného pořadu je možné několika způsoby. Buď prostřednictvím TV Průvodce dálkovým ovladačem přímo na obrazovce, přes internet na adrese www.o2-tv.cz/tv-program/, v mobilním telefonu na adrese m.o2-tv.cz a prostřednictvím speciální aplikace pro iPhon. Současně je možné nahrávat více pořadů z různých kanálů. Požadavek na záznam je nutné zadat nejméně tři minuty před začátkem vybraného pořadu, upozorňuje mluvčí operátora.

Nahrávka je k dispozici ke shlédnutí v menu služby O2TV v záložce TV a Rádio/Nahrávání. Telefónica O2 zároveň zavádí na oba letní prázdninové měsíce 50-procentní slevu pro vybrané filmové tituly ve své Videopůjčovně. V době od 1. července do 31. srpna 2010 si zákazníci mohou na celý den vypůjčit jeden z vybraných třiceti titulů ve speciální kategorii Filmové léto za výhodnou cenu 39 Kč. Oproti původní ceně tak ušetří až 41 Kč, dodal Martin Žabka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).