Hlavní navigace

Názory k článku Počet zákazníků O2TV od Telefóniky se nehnul v prvním čtvrtletí z místa

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2010 23:17

    jv
    Predpokladam ze jste zamestnanec O2 nebo zrakove postizeny. Jinak si nedokazu vysvetlit Vasi spokojenost s tak "zmrsenym" obrazem, jaky ma O2.
  • 13. 5. 2010 7:30

    Julda Fulda
    Zjevně nemáte moc představu o tom jak kabelovka funguje, a že není tak jednoduché ji dostat všude do každých Trboušan...
  • 13. 5. 2010 9:17

    bez přezdívky
    Ona taky KyslíkTV, kromě nehorázně vysoké ceny, umí jen jednu TV. Kdo bydlí v paneláku, potažmo v garsonce nebo 1+1, má 1 TV. Jenže paneláky jsou na sídlištích, kam se ty Vaše zkurvené a líné kabelovky cpou a Kyslíku tak konkurují. Tam, kam kabelovky nejdou jsou rodinné domky. Jenže v RD se většinou těch TV nachází přecijen více než 1. Tam přichází ke slovu DVB-T nebo DVB-S. Kabelovka se s nějakým rodinným domkem zabývat nebude a od Kyslíku bude šlapat tak maximálně 1 TV, když budete mít hooooooodně velké štěstí, tak za příplatek 2, ale to už si zase při sledování TV ani neškrtnete s Internetem. Ono v místech, kde sice platíte 8 Mbit linku (protože Kyslík sjednotil ceny, že ...), ale šlape Vám to s bídou na 2 Mbit, tak tam si ani tu KyslíkTV nezapnete, protože prostě linka to nezvládne. A v RD není výjimkou těch TV mít i více, než 2, takže to znamená buď si nechat zavést další telefonní linku (za další veliké peníze a veliký měsíční paušál a pořád jsme v ideálním případě na maximálně 2 TV na linku) - což může být stejný problém jako u kabelovky, protože ten zkurvený a líný Kyslík nebude chtít kvůli tomu tahat další drát do Vašeho RD, nebo jim to hodit celý na hlavu a pořídit si DVB-T a kdo chce sledovat HD a není mezi vyvolenými, kteří mají tu možnost (což je většina republiky), tak si pořídí DVB-S. Osobně nevidím mezi zkurveným a líným Kyslíkem a zkurvenýma a línýma kabelovkama vlastně vůbec žádný rozdíl. Jediné v čem se liší je to, že od éry socialismu měli natahané dráty i tam, kde by se na Vás dneska i u Kyslíku zvysoka vy...li.
  • 13. 5. 2010 9:43

    Denis Tomas
    Souhlasím s tím, že pro rodinný domek je výhodnější nabídka satelitních operátorů, i když jsou počáteční náklady vysoké, pak už to není tak hrozné.
    Já bydlím v centru města, kousek od ústředny O2, takže s příjmem problém nemám, ani s rychlostí internetu při sledování TV. Takže proto ta moje spokojenost. Taky jsme uvažovali o satelitu, ale počáteční náklady nás opravdu odradili, protože se pro 2 TV pohybují kolem cca 8 tis sakum prásk... u O2TV 1 Kč.. při 300 Kč/měsíc dojdu k tomu, že se přes dva roky dívám zdarma a to nepočítám levnější paušál proti satelitu (cca 150 Kč)....
  • 13. 5. 2010 13:25

    bez přezdívky
    6) To je druhá věc, jestě zde se hovoří o ,,pseudo" IPTV, tedy IPTV na ADSL2.
    O opravdovém IPTV nemá smysl hovořit, protože toho je ještě méně a ještě je hůře dostupné nežli běžné kabelovky s DVB-C . To by se člověk musel vyloženě asi odstěhovat do některého z mála vyvolených domů. Protože v tom to případě nelze snad ani řádově hovořit o sidlištích nebo městech. Ale snad pouze o ,,vyvolených " domech.
  • 13. 5. 2010 14:48

    jv
    Fakt je, ze u nas zatim nikdo neprisel s masivnim projektem jako na Slovensku Orange nebo T-com, nektere projekty (napriklad Centronet, site v Hradci nebo Pardubicich) vypadaji co se tyka pokryti velice slibne.
  • 13. 5. 2010 9:41

    jv
    Trosku jste odbocil, komentoval jsem pouze kvalitu obrazu O2TV.

    1) Ano, kopani je drahe. O2 sit taky nebudoval za soucasnych podminek. Zkuste je prinutit aby se k vam dokopali...
    2) Pokud nekomu vyhovuje pomer cena/vykon...
    3) Pokud nekomu vyhovuje pomer cena/vykon...
    4) Zajimalo by mne, kde bych musel byt, abych se u O2 mohl divat na HBO HD, zena zaroven na Novu HD a u toho stahovat neco z internetu? 10 metru od ustredny? Pritom na kabelovce je toto naprosto bezne.
    5) Kroucena dvoulinka je na hranici vykonu. O2 se bude muset vydat jinou cestou, jestli chce zakaznikum nabidnout aspon totez co konkurence...
    6) Opet zminujete IPTV pres ADSL... stejna slepa ulicka.
  • 13. 5. 2010 10:31

    bez přezdívky
    Nějak jsem nepochopil, co jste chtěl vlastně říci.

    Co se rychlosti linky týká, tak u kolegy v RD na okraji Rokycan - rychlost připojení k Internetu od Kyslíku se pohybuje stabilně mezi 1,5-1,7 Mb/s. Zkuste na tom rozběhnout 2 TV (nebo alespoň jednu) ...

    A teď řečí Kyslíku :
    O2 Internet až 8 Mb/s - akční cena 600,- Kč
    Když rozkliknu odkaz "O2 Internet", tak se dozvím, že upload je jen 512 kb/s - to aby to bylo rychlejší, kdyby napsali 0,5 Mb /s, tak by se lidem ten upload zdál pomalý.
    Akční cena je na 1 rok - pak 750,-Kč měsíčně. To se ale dozvíte jedině tehdy, když otevřete podmínky. Navíc se tam lze dočíst, že "Tok dat může být řízen, např. při přetížení sítě.", tj. když Vám to nebude šlapat jak má, tak byl z nějakého důvodu řízen tok dat a není na nic nárok.

    A teď zkuste k tomu ještě přihodit TV :
    Akční cena je 500,- Kč na rok při smlouvě na 2 roky bez Internetu, 400,- Kč s Interntem, standartní cena je 650,- bez Internetu, 550,- s Internetem. Suma sumárum 1000,- Kč měsíčně za Internet+TV na 1 rok a pak 1300,- Kč měsíčně nebo 1300,- Kč měsíčně za Internet+TV, pokud se nechci upsat na 2 roky. Jinak se musím opravit, pokud chci sledovat nezávisle na 2 TV, připlácím jen 50,- Kč - tady ty velké peníze beru zpět. TV nabídku jsem bral také jen základ, takže ceny za 2 TV+Internet jsou minimálně 1050,- měsíčně za 1. rok a 1350,- Kč měsíčně od 13. měsíce.
    Co se linky týká, tak - cituji stránky Kyslíku - "Každá O2 TV potřebuje 3 Mb/s z kapacity linky. Pokud se tedy zákazník dívá na 2 televizory, je využitá kapacita 6 Mb/s.". Tak a jak připojit KyslíkTV (i bez Internetu), když linka běhá hluboko pod 2 Mb/s ?

    Co se konkurence týká, tak připojení k Internetu mám s neomezenou rychlostí (reálně běhá cca 4,7Mb/s download a 2,5Mb/s upload) za 350,- Kč měsíčně bez závazků a smluv na určitá časová období. Takhle nějak jste myslel tu konkurenci ?

    Kyslík tedy nízkou kvalitu linky kompenzuje vysokou cenou - podivný pohled na rovnováhu. Naštěstí jsem mu už Internet od Kyslíku rozmluvil a přejde na levnější a rychlejší Wifi - navíc mi v tom rozmlouvání pomohl i jeho ADSL modem, který se odporoučel do křemíkového nebe.
  • 13. 5. 2010 12:09

    Martin Prokop
    No konkurencí myšleno UPC , RioMedia atd.

    Individuálním obstarání služeb samo ušetříte za měsíční paušál, jen je otázka o kolik Vám klesne TCO. A negativa pocítíte, až budou problémy.

    Ale to je o výběru. Každý si musí udělat sám rozvahu kolik za to chce dát. Jestli mu to pak za potenciovální problémy stojí atd.

    Já dám přednost pohodlí za vyšší cenu služby opřené o nějakou smlou, s nějakým servisem. Než vsázet na dobré slovo, že to bude fungovat...

    Rozhodně nejhorší co může být. Je mít představu, že možnosti a požadavky které mám mají všichni ostatatní. Tedy otázka Váš ISP je po celé ČR?
  • 13. 5. 2010 13:04

    bez přezdívky
    No - ani UPC ani RioMedia (jako kabelová TV) rozhodně nejsou po celé ČR - jsou jen na vybraných sídlištích - možná ještě tak UPC, pokud budu počítat i jejich satelitní službu.

    Rozhodně si nemyslím, že by kolega udělal špatně, když předražené a nekvalitní připojení od Kyslíku zruší. Pokud já vím, tak 1,5-1,7 Mb/s mu to běhá celou dobu, co toto připojení má. Jenže když ho platil jako 2 Mb/s připojení, tak ho stálo nějak kolem 400,- Kč. Teď platí téměř dvojnásobek (750,-Kč měsíčně) a má "až 8 Mb/s" - ano, 1,5 Mb/s je taky "až 8 MB/s", v tom Kyslík nekecá. Když se ptal, proč musí platit tolik peněz za tak pomalé připojení, tak mu řekli, že má "až 8 MB/s". Nikoho od Kyslíku nezajímá realita - prostě "Drž hubu a plať".

    Netvrdím, že možnost a požadavky, které máte Vy, mají nebo mohou mít všichni ostatní. Právě, jak vidět na příkladě mého kolegy, on nemá možnost ani rychlého Internetu od Kyslíku (platit jej ale musí i když má pomalý - prostě Kyslík jiný nenabízí) a tím pádem ani možnost KyslíkTV (i když mu operátor tak jednou za dva měsíce volá s nabídkou KyslíkTV) a tím pádem nemůže mít ani požadavek na tuto službu.

    Co se mého ISP týká, tak také není po celé ČR (stejně tak jako ISP UPC nebo RioMedia), nicméně za dobu, co tento Internet doma provozuji (cca 5 let), tak pamatuju celkem 3 výpadky neplánované a několik odstávek v trvání cca 1-2 hodiny z důvodu údržby - a to vesměs v pozdě nočních či spíš velmi časných hodinách a navíc všem uživatelům předem emailem ohlášené. Z těch neplánovaných výpadků 1x nešlo připojení, přes které je náš ISP připojen - tedy chyba nebyla u nás - výpadek trval skoro 2 dny, 1x nešlo připojení na přípojný bod, přes který jsem připojen (vyřešeno během cca 10 minut - restart AP na přípojném bodě) a 1x výpadek, když mému ISP někdo ukradl antény i s kusem stožáru v "centrálním" ,místě a chvíli trvalo, než byly namontovány náhradní. Netvdím, že jsou všichni ISP takto pružní při řešení problémů, ale realita je taková, že v případě mého ISP jsou služby oproti Kyslíku výrazně lepší, výrazně levnější a podpora uživatelů velmi dobré úrovni.
  • 13. 5. 2010 13:19

    bez přezdívky
    No chodí na to v klidu i 2 tv nikoli 1. Ovšem samozřejmě pouze tam, kde je jak jsem uvedl kvalitní linka. Samozřejmě tam, kde jsou nějaké 2MB to použít nejde a o tom, že to nutí i v takových případech jsem se zmínil a to jsou potom ty výsledky a stížnosti, že to nefunguje.. U mne je deset a i tam to použít samozřejmě nejde. Protože 8 z toho mám net a zbyly by mi zase dva. A jde to použít tam, kde mají dostatečný počet. Což jsou taková místa. Kabelovka se nejen nezabývá rodinnými domky, ale ani paneláky mimo sídliště ani sídlištěmi na okraji měst atd. Zabývá se tím, čím jsem napsal, velkými sídlišti, ve velkých městech, ničím jiným. Na Slovensku jsou asi kopající Rómové levnější, protože tam bývá obvyklé, že kabelovky propojují i RD ve vesnicích, zatím ci v ČR to patří mezi obrovské kuriozity. Jistěže kyslík využil toho, že koupil síť Telecomu, čímž měl natahané dráty, kdyby je měl tahat, tak to dělat nebude, stejně jako to nedělají ty líné a neschopné kabelovky. Ale pak ať si neztěžují, že nemají diváky, protože každý samozřejmě v klidu použije DVB-S případně pokud mu stačí omezená nabídka jen několika málo programů, tak DVB-T.
  • 12. 5. 2010 23:29

    Denis Tomas
    Budete se divit, ale zamestnancem O2nejsem. UPc mame v obyvaku, O2TV mam v pokoji. Mam k ni pripojeny pres HDMI Samsung Full HD, petkovou radu. Mozna hodne veliky odbornik zmrseny obraz pozna. Ja to nerozeznam, je mozne, ze subjektivne vetsi kvalita je dana tim, ze ac je UPC digital, takzakladniset top box umi jen scart pripojeni..... Za HD set top box a diky tomu i hdmi pripojeni se musi priplacet dalsi stovka nebo stopade za neco, co mam v cene... Za 300 jsem proste velmi spokojenym uzivatelem O2TV.....
  • 12. 5. 2010 22:42

    Denis Tomas
    Musím se přiznat, že mám dlouholeté zkušenosti s UPC digital a od února mám O2 TV... a O2TV je pro mě jasná jednička, jak v obraze, tak i s možností sledování HD bez příplatku, s archivem... jsem s O2TV více spokojený než s UPC.... škoda, že to jiní vnímají jinak :-)
  • 12. 5. 2010 23:53

    bez přezdívky
    Nejsem zaměstnancem O2, přesto se ujmu nepopulární úlohy je hájit.
    Za 1) Zkurvené a líné kabelovky, kopáčské práce jsou asi předrařené, nejspíše už neví dovezení Ukrajinci, co si říci, se věnují jen velkým městům a v nich jen velkým sídlištím, takže O2, byla první, co byla pro lidi a dotáhla to po svých šílených zvonkových drátech se svým ADSL2, dá se říci, ke každému, tedy i tam, kam se žádná kabelovka nikdy ani náhodou nenamáhala dostat.
    Za 2) Na rozdíl od DVB-T nebo DVB-S to znamená nesvinit si dům terrestrickými anténami na všechny možné vysílače v okolí ani parabolami a jsou jedinci, co si na to potrpí.
    Za 3) Pokud někdo nepodléhá módním mobilním telefonům, ale drží se klasického konzervativního telofonního aparátu a pevné linky, tak se mu to i vyplatí...
    Za 4) Záleží na kvalitě a vzdálenosti od ústředny, někomu to chodí super, někomu to nechodí, osobně mi to vychází z mých známých 50:50, O2 dělá tu chybu, že to cpe každému, tedy v x případech i tam, kde to nechodí a nikdy chodit nemůže...
    Za 5) Trh se naplnil nebo-li zdá se, ti, co je chtěli a pro které to bylo výhodné, je už mají a tím to končí... Další už neuloví...
    Za 6) Nic, méně existují, zatím co, jsou tu i IPTV, co zcela krahly, např. Rakouský Telecom, působící v ČR s IPTV pod názvem Volný...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).