Hlavní navigace

O2 TV: Zařazení Markízy International bude záležet na zájmu diváků

8. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: O2
Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2 okomentovala některé novinky v programové nabídce O2 TV. V nejbližší době se podle ní chystá i zařazení čtyř dalších HD programů.

V souladu s výzvou poskytovatele obsahu a jednotným postupem v celé České republice bylo O2 donuceno nahradit televizní stanici Markíza kanálem Markíza International, který má ošetřená práva pro vysílání na území ČR. Stanici jsme zařadili dočasně a budeme sledovat, jaký si získá u diváku zájem a oblibu. Podle toho se rozhodneme dále, zda zůstane součástí tarifu L, upřesnila pro server DigiZone Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2.

Kateřina Mikšovská, která v těchto dnech odchází na mateřskou dovolenou. Přejme jí proto hodně štěstí!

Nově zařazené vietnamské kanály VTV aktuálně vysílají s příznakem HD, což ale podle Mikšovské zatím platí pouze pro jejich testovací provoz. O2 TV už v lednu deklarovala zařazení devíti nových HD programů, ke kterému mělo dojít do konce února. Tento slib ale nevychází ani při započtení kanálů VTV do oněch devíti. Plánujeme přidat ještě čtyři kanály v HD. Z kapacitních důvodů jsme to bohužel nestihli do konce února, potvrdila Mikšovská.

PODROBNĚJI: Předplatitelé O2 TV se dočkají devíti nových HD kanálů, operátor jich odtajnil pět

Na HD kanály Novy dojde, 4K set-top box se chystá

V únoru probíhala na O2 TV testovací vysílání kanálů Nova 2 a Nova Gold, obou ve zmíněném HD rozlišení. Podle Mikšovské se sice počítá s jejich zařazením do programové nabídky O2 TV, ale jak dodala, zatím nejsme schopni říct termín.



Aktuálně využívaný set-top box služby O2 TV.

O2 TV také podle Mikšovské intenzivně pracuje na vývoji nového set-top boxu, který by měl být připraven i na vysílání ve formátu Ultra HD (4K). Ani v tomto případě ale operátor zatím nechce předjímat konkrétní termín uvedení .

BRAND24

PSALI JSME: Novým balíčkem Svět cílí O2 na cizince a milovníky cizích jazyků

V přípravě by měla být také nová verze celé O2 TV, jako první byl pro jeho testování dokonce zmiňován prosinec loňského roku. Pracujeme na tom, nicméně v průběhu loňského roku jsme řešili jiné aktivity, které dostaly u vývojářů prioritu, vysvětlila na závěr Mikšovská.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Příznivec a znalec IPTV technologie, externí spolupracovník redakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).