Hlavní navigace

O2: Příchodu Netflixu se neobáváme, sázíme na obsah v češtině

26. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Z našich statistik vyplývá, že Češi mají největší zájem o tuzemské filmy a nedají dopustit na dabing,“ sdělila DigiZone.cz Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2.

Vstupu videoportálu Netflix, globálního obra, který bývá dáván za vzor všem VOD službám (portálům s videem na vyžádání, pozn. red.), do České republiky se neobává ani největší IPTV provozovatel v České republice s vlastní videopůjčovnou O2 Videotéka, společnost O2 Czech Republic. Serveru DigiZone.cz to sdělila Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení firmy. Zástupci Netflixu pro české Hospodářské noviny v pondělí uvedli, že služba by v České republice měla odstartovat nejpozději v příštím roce, ve stejném duchu se pak vyjádřili i pro slovenský oborový web Stratégie.sk.

BRAND24

ANALÝZA: Netflix v Česku? Bude to mít hodně těžké, shodují se jeho lokální konkurenti

Z našich statistik vyplývá, že Češi mají největší zájem o tuzemské filmy a nedají dopustit na dabing. Proto také většinu z tisícovky filmů v naší O2 Videotéce nabízíme v českém znění. Přestože velká část z nich je k dispozici také v originálním znění s titulky, zájem o ně není zdaleka tak veliký. V O2TV zároveň nabízíme videoarchiv České televize, skupin NovaPrimaHBO, které představují další obsah v českém znění, který je pro českého zákazníka zásadní. Nové seriály v originálním znění, které plánuje přinést na český trh Netflix, proto nevnímáme jako přímou konkurenci, uvedla Mikšovská.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).