Hlavní navigace

O2 nevylučuje, že by mohla spustit v budoucnu vlastní filmový kanál

13. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Máme asi 200 tisíc zákazníků na standardní IPTV službu a přes 300 tisíc stažených aplikací O2TV Go. Naše ambice je v horizontu dvou let zasoutěžit si s největším hráčem na trhu,“ řekl šéf O2.

Vlastní filmový, případně hudební kanál by mohla v budoucnu spustit společnost O2 Czech Republic, největší provozovatel IPTV v České republice a její mobilní verze O2TV Go. V rozhovoru pro deník MF DNES to naznačil generální ředitel firmy Tomáš Budník. Jde ale spíše o teoretickou možnost. O2 se v oblasti televizního vysílání aktuálně soustředí na spuštění vlastního sportovního kanálu, který odstartuje v polovině příštího měsíce. Teď musíme prokázat, že to funguje, a pak si můžeme začít hrát s dalšími kanály. Jsou určité oblasti, o kterých se bavíme. Může to být filmový kanál, může to být kanál hudební, uvedl Budník.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Novou mluvčí operátora O2, provozovatele O2TV, je Lucie Jungmannová

V případě, že některý z dalších tematických kanálů skutečně odstartuje, chce ho ovšem operátor nabízet pouze jako doplněk. Nová stanice O2 Sport odstartuje 15. srpna. Firma na ní bude nabízet kompletní pokrytí fotbalové Ligy mistrů UEFA, nejatraktivnější zápas z domácí Synot ligy, tenisové duely WTA, bojové MMA a řadu dalších disciplín. Máme asi 200 tisíc zákazníků na standardní IPTV službu a přes 300 tisíc stažených aplikací O2TV Go. Naše ambice je v horizontu dvou let zasoutěžit si s největším hráčem na trhu, řekl v rozhovoru pro deník MF DNES Tomáš Budník, který vidí pro IPTV díky tomu, že jeho pokrytí na našem trhu je pouze 15 %, možný potenciál růstu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).