Hlavní navigace

O2 kvůli hokeji výrazně posiluje přenosovou kapacitu

6. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2
Provozovatel českého IPTV vysílaní mající více než 200 tisíc zákazníků oznámil posílení linek směrem k NIX.CZ. Má ale i další zálohu.

Během Mistrovství světa v ledním hokeji dochází tradičně k velkému náporu na on-line přenosy. Společnost O2 se proto rozhodla navýšit rychlost připojení své streamovací platformy do národního propojovacího uzlu NIX.CZ. Díky tomu bude moci přenášet mnohem větší objemy dat. Celková kapacita se tak během šampionátu zdvojnásobí z původních 200 Gb/s na plných 400 Gb/s.

Navýšená kapacita mezi společností O2 a NIX.CZ umožní distribuci signálu nejen k našim koncovým zákazníkům, ale i do sítí ostatních českých providerů, a to s dostatečnou rezervou i v okamžicích největší špičky provozu, vysvětluje Tomáš Křešťák, který v O2 zodpovídá za fixní služby. Předpokládáme, že během hokejových zápasů bude překonán rekord z přenosů fotbalových utkání i březnového Mistrovství světa v biatlonu, dodává Křešťák.

ČTĚTE TAKÉ: Jaká je O2 TV v mobilu a v počítači? Výtečná…

Kompenzace za výpadky při derby? Pět voucherů do videotéky O2

O2 Sport nabídne živé přenosy ze závodů cestovních vozů

Tipy C


Autor: RTVS

V souvislosti s blížícími se sportovními událostmi jako jsou mistrovství světa v hokeji a následné fotbalové EURO je velice pravděpodobné, že díky on-line přenosům, především zápasů našich reprezentantů, vzroste zájem o on-line přenosy a tedy i o zvýšení datových toků. Smyslem tohoto kroku je podpořit uživatelský zážitek českých fanoušků, který nebude omezen kapacitou na páteřních linkách, uvedl Martin Semrád, ředitel sdružení NIX.CZ.

Kromě výše zmiňované kapacity, disponuje O2 ještě dalšími kapacitami do zahraničí i do ostatních českých sítí, což by, podle provozovatele IPTV platformy, mělo zajistit další rezervu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).