Hlavní navigace

O technický chod Nové Digi CZ se postará Slovak Telekom, freeSAT je ze hry

21. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Jsme rádi, že si společnost DIGI CZ pro svojí Novou Digi vybrala právě naše technické řešení,” uvedl Juraj Bóna, senior manažer pro produktový management a marketing Slovak Telekomu.

Technický chod české verze satelitní služby Digi TV pro Českou republiku bude zajišťovat společnost Slovak Telekom, která za tímto providerem stojí u našich východních sousedů. Dnes to formou tiskových zpráv potvrdily obě firmy. Jak v nedávném rozhovoru pro server DigiZone.cz konstatoval Vladimír Rusnák, výkonný ředitel společnosti Digi Czech Republic, se spoluprací naopak nepočítá Digi TV u konkurenční UPC DTH, která je v České republice a na Slovensku provozovatelem freeSATu (dříve UPC Direct). Nová verze satelitní služby pro náš region začne fungovat od 1. října, její původní podoba by naopak měla být ukončena nejpozději v polovině příštího roku.

BRAND24

ROZHOVOR: Chystáme změnu kódování. Klienty čeká výměna přijímačů, říká šéf satelitní Digi TV

Hledali jsme partnera, který by mohl splnit naše vysoké technické požadavky na moderní, spolehlivou a kvalitní satelitní televizi, kterou ocení naši zákazníci. Ve Slovak Telekom jsme takového partnera našli, uvedl Rusnák. Spolupráce se společností Slovak Telekom se týká akvizice, zpracování a vysílání televizního signálu na satelit a zabezpečení systému podmíněného přístupu. Slovak Telekom se kromě toho bude starat i o dodávky set-top boxů a jejich funkčnost. Pro DIGI CZ jsme připravili end-to-end technologické řešení, které umožňuje plně využívat pokročilé vlastnosti satelitní platformy Digi Slovakia a Slovak Telekomu při zachovaní plné programové a marketingové nezávislosti, sdělil generální ředitel Digi Slovakia Marcel Šatánek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).