Hlavní navigace

Názory k článku O problémech s ICE kartami Skylink ví, chystá se je řešit

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2010 11:54

    bez přezdívky
    Rád bych se k této záležitosti rovněž vyjádřil.

    1. Nejprve je nutno vyzdvihnout postoj SkyLinku k celé záležitosti. Problém přiznává - i s mnoha detaily - které by jiná, mnohem uzavřenější firma vůbec nezveřejnila. Také jako jediná dala kůži na trh a přistoupila na pokus Irdeta o postupný přechod z CW na Irdeto PIsys, za což teď - velmi draze - platí a bohužel, není cesty zpět, snad jen za cenu dalších finančních ztrát.

    2. Za celou šlamastyku po mém zcela odpovídá vychytralé Irdeto, které za peníze SkyLinku a nervy čs. klientů řeší zcela zbytečný hybrid CW/Irdeto a své ICE karty. Základní problém totiž je v tom, že nový kódovací systém je datově DALEKO VÍCE NENAŽRANĚJŠÍ než původní CW, s čímž řada dřívějších výrobců vůbec ani nemohla počítat. Je to velice podobné jako když kdysi Microsoft vydal Visty; jejich provoz na trochu starším HW byl tristní.

    3. Nebyl a není důvod ukončovat podporu CW!! Tento systém je stále velmi bezpečný a pokud někdo hovoří o jeho prolomení, tak jen proto, že o to má jakýsi podivný zájem. Některé firmy to prokoukly (např. UPC) a na CW odkoupené Irdetem se vykašlaly.

    4. Pevně věřím, že SkyLink má s Irdetem dobře uzavřenou smlouvu, umožňující ji pokračovat v CW (a ve výrobě karet) i po r.2012. Důvodně se domnívám,že Irdeto velice brzy zjistí, že kompatibilita ICE karet pro oba systémy byl "drahý špás" a podporu pro CW na těchto kartách brzy zruší nebo nějak omezí. SkyLinku pak nezbude,než ICE nespokojeným klientům měnit zpět na CW anebo dokonce zpět peníze. Za této situace by ale stále jistě za zvážení, jestli s Irdetem dále pokračovat. Když ČT s Philipsem na CW začínala, získalo se při vývoji dostatek know-how, jak tento systém provozovat i bez pochybné podpory Irdeta.

    5. Můj názor tak trochu podporuje i vyčkávací taktika CS Linku. Zcela jistě něco tušili a možná, že po této události budou reagovat.
  • 2. 9. 2010 15:22

    bez přezdívky
    Nemyslím,že to dlouho potrvá,navíc se opravdu sešly dvě zásadní věci-konec emu Digi a zavádění nového systému.Jistota je opravdu modul od Mascomu.Potíže jsou jen u Irdeta,neboť na původní karty jde bez problému registrovat i aktivovat placené programy.Jinak je smutné číst některé reakce lidí,kteří do včerejška vychvalovali Skylink,těžili bonusové karty a jen se vyskytne problém,hned jej úplně zavrhují a špiní.Škoda,že se všude vystupuje pod přezdívkou,alespoň by vidéli,jaké mají partnery.Přitom problému se dalo předejít předzásobením původní serií karet 03436..jako jsem to udělal já a nemám problémy a potřebu špinit společnost,která mě celkem dobře živí.Jinak Kubo vidím,že už nejsi jen spolupracovník,to je dobře,určitě se zvedne úroveň satelitní sekce tohoto webu,klidně rád někdy pomohu.Pěkný den !
  • 2. 9. 2010 17:35

    bez přezdívky
    Nene, stále jsem spolupracovník, jen teď zaskakuji za Lukáše, který je v Berlíně a běžnou agendu DZ by nestíhal.

    Jinak co se týče Skylinku, jsem stejného názoru, tzn. že je to dočasný stav...
  • 3. 9. 2010 14:42

    bez přezdívky
    A ty zase ten svůj Skylink prosazuješ až fanaticky, když je ale každému jasné, že tak ideální platforma to zase není :-)
  • 2. 9. 2010 14:52

    Peter Tulino
    No to je hamba, ale aspon si po kritke Skylnk uvedomil, ze nemozu hrat mrtveho chrobaka.
    Nahnevali zakaznikov, obchodnikov, na ktorych hlavy sa problemy zviezli resp zvezu.
    U susedov na parabole za kritiku Skylinku s ICE kartami udeluju BANy.
  • 3. 9. 2010 12:03

    bez přezdívky
    Za tento názor palec nahoru, viděl bych to podobně. Skylink je v tom nevinně, oni ten systém nevymysleli a nenavrhli, a Irdeto jako firma zajišťující pro ně kódování a podmíněný přístup by tak měla tyto problémy řešit.

    Navíc nikdo nepočítal s masivním náporem pirátů DigiTV, počítat se dalo jen s obecně zvýšenou poptávkou na podzim (nejvíce nových montáží bývá na jaře a na podzim), ale jen o pár %, což současný nárůst jistě není.
  • 3. 9. 2010 15:00

    bez přezdívky
    Hlavně není problém kódovat v obou systémech naráz (Irdeto i CW) a pak žádné přechodné karty nemusí být - vůbec to ale celé budí dojem, že se Skylink jenom snaží kolem sebe čeřit vodu, aby byl v centru pozornosti a mohl se nějak výrazněji zviditelnit, když už se mu to moc nedaří v oblasti programové nabídky...
  • 3. 9. 2010 21:37

    Zip Zip
    Ona se nabízí ještě další a o dost pravděpodobnější teorie o přechodných kartách ICE. Mohl to být a podle mne byl tlak dovozců (VO), jelikož měli sklady narvané přijímači s CW. Skylink chtěl zavést Irdeto min 2 roky před koncem CW a proto, aby v tomto přechodném období nepřišel o nové klienty na úkor CS Linku, kývnuli na tento hybrid.
    Jinak Tvá teorie o zviditelnění je naprosto zcestná, neboť vše nové přináší problémy a jak známo, negativní reklama škodí.

    Jen poznámka - I JÁ TADY TEORETIZUJI, JSOU TO VŠE JEN NAŠE DOHADY. :))
  • 4. 9. 2010 13:40

    bez přezdívky
    Ale kdepak! Odjakživa platí, že i negativní reklama je reklamou a nic neškodí. Obzvlášť, když se problémy zase netýkají tak velkého množství lidí, protože každý normální člověk si radši koupí CS Link :-)
  • 3. 9. 2010 6:43

    Zip Zip
    Já si dovolím okomentovat Josého příklon k CS Linku. Já osobně u Skylinku vidím větší budoucnost, u CS Linku tento pocit nemám.

    1. HD je nyní pro fajnšmekry, bohužel tkzv. krize tento boom přibrzdila a nástup dalších stanic bude pozvolný. Stanice prostě nehodlají nyní investovat do HD, a divácký zájem platit nyní tuto technologii není také nic extra velkého. Ovšem pokrok se zastavit nedá a je jen dobře, že tu máme první HD vlaštovky.

    2. Ano, ovšem dá se polemizovat o historii firmy (podmínkách vzniku ...).

    3. Mě osobně ten zmatek v plac. nabídkách CS Linku nepřijde moc sympatický a to hlavně proto, že třeba MULTI je s 25 programy za slušnou cenu, Mých 6 je s 6 programy proti tomu "předražen". To je ovšem dvojí pohled na věc, někdo rád holky, jiný vdolky, že. :)

    4. Opět dvojí pohled

    5. S tímto bodem by se dalo vcelku souhlasit, až na 2 a 3 větu. Já bych ji napsal takto - "Kdo preferuje zatím SD má na výběr buď CS Link, nebo Skylink. Kdo preferuje HD zvolí Sky link."

    6. Kino CS je odpověď Skylinku na obchodní politiku CS Linku, resp. majitele CS Filmu, který nebyl ochotný program CS Film pustit do balíčku MULTI. Proto vznikl program s podobnou prog. náplní a je dostupný jen u protistrany. Pokud by smlouva s CS Filmem nebyla sepsána ještě před vznikem Gitalu, je pravděpodobné, že by tento prog u Skylinku vůbec nebyl, vždyť majitel CS Filmu byl jeden ze spolumajitelů Gitalu.
    Pokud jde o Eurosport na A3 vs. A1, to je docela prkotina, tady bych Skylinku spíše radil, aby z pozice A1 vytěžili víc a dohodli se např s Viacomem na paketu MTV. To by byl potom nářez. Otázkou je, co by to udělalo s cenou balíčku MULTI.
  • 3. 9. 2010 8:34

    bez přezdívky
    Kino CS (Nonstop Kino) je klasický plagiát a není to rozhodně omluvitelné tím, že kdosi nechtěl cosi kamsi pustit. Skylink třeba Filmbox a Filmbox Extra taky nedal CS Linku do Totalu, takže si nikdo nemá vzájemně co vyčítat.

    Hlavní výhodou CS Linku je to, že si člověk do jistý míry může vybrat programy, které chce sledovat, a ne aby platil jako mourovatej i za to, co třeba v životě sledovat nebude.

    A důvěru ke Skylinku jsem já osobně ztratil v momentě, kdy odrbali svoje zákazníky tím, že jim ze samostatně předplácených programů vnutili jakýsi balík za min. dvojnásobnou cenu a ještě naprosto nehorázně tvrdili, že to údajně jinak nejde kvůli dodavatelům programů (CS Link pak jasně dokázal, že to není žádná pravda, protože "á la carte" má). Pokud se nějaká firma takto chová, tak musí být člověk velmi opatrný, aby o ní ještě někdy v budoucnu alespoň přemýšlel...
  • 3. 9. 2010 12:25

    Zip Zip
    Velmi, velmi dobrý názor.
    K bodu 4. obávám se, že není cesty zpět a že CryptoWorks jde nenávratně do kytek, samozřejmě, pod vedením Irdetem. Ono je opravdu na zvážení, zda ještě spolupracovat s Irdetem, ale pak nastává otázka, zda při přechodu k jimému systému to náš zákazník unese - výměna přijímačů, SW, karet, další možné (podobné) problémy s new systémem a kartama ..... asi by si nepomohli, ba pravděpodobně by to bylo jen horší.

    Tento poplach je podle mne zbytečná hysterie několika jedinců, kteří nikdy nerespektovali žádná pravidla a podávali přes pult co jim z finančního hlediska nejvíc vyhovovalo. Docela se divím, že někdo (ale kdo) nešel po krku Velkoobchodům, které tu vláčí nejen z Polska kdejaký šmejd. Pak to vypadá, jak to vypadá.
  • 4. 9. 2010 8:07

    Zip Zip
    Ono to není tak horké, jak se na netu plácá! Spousta anonymních pisatelů se nepřizná, že se o aktivaci karty pokoušejí v UNI čtečce, ono vyřvávat na netu je jednodušší než přiznat chybu.

    Osobně mám testovací ICE kartu, která jede v čemkoli licencovaném naprosto bez problémů, jak v módu CW tak v módu Irdeto (DiZiPiA), dokonce i v Topfieldu TF6000CR.

    Jediný drobný problém s ICE kartama, který popisují prodejci je ten, že při registraci karty nenaběhnou programy ihned, jak jsme byli zvyklí, ale že karta naběhne komplet třeba až po pár hodinách. To bude asi objemem dat, které musí zpracovat.
    Jinak tato karta jak v promo režimu, tak po řádné registraci funguje normálně, jako klasická CW karta, jediná muška jsou registrace v poslední možnou chvíli. I tomu se dá předejít, prostou registrací né 21 den, ale třeba 18-19 den, karta tak bude mít dost času nasosat potřebná data při sledování běžného programu.

    Zanedlouho budu registrovat první ICE kartu, schválně se k zákazníkovi stavím, zapůjčím mu svou kartu a testnu za jak dlouho karta po registraci najede do plného režimu. Jen přemýšlím, do čeho ji vložit, jestli do modulu CW, nebo SD přijímače s CW, nebo třeba do Vantage HD (UNI čtečka), či do Irdeto přijímače.

    Jinak se mi zdá, že už se kritici vyřvali a že už je vše v pořádku, ovšem nikdo neví co je toho příčinou.
  • 4. 9. 2010 13:20

    Zip Zip
    Žádné blbiny neplácám, vše mám podloženo vlastní zkušeností!

    Dnešní zkušenost - jdu odpoledne instalovat 2 kusy tak jsem si ICE karty předaktivoval ve kšeftě. První kartu jsem vložil do Vantage HD8000S, tedy do UNI čtečky, všechny programy běžely za cca 3 minuty. Druhá karta byla v TF6000CR, naběhla také do 3 min. Na obou kartách jsou pouze 3 zápisy. Je známo, že v registrované kartě je pro FULL nabídku zápisů celkem 16, tedy na kartě se vytváří určité sektory .... což jak už víme obnáší velké množství dat.
    Jak už jsem psal registrace provedu za cca 18 dní, tak jsem zvědavý, zda bude nějaký problém dvacátýprvní den. Hodím, nejspíš na cssf, info o průběhu registrace. Asi za 10 dní bych měl registrovat první ICE kartu, tak jsem zvědavý jak to půjde, rozhodně dám (opět na cssf) info.

    Přijímače s UNI čtečkama se výrábějí proto, že různí zlatokopové (VO) jdou po penězích, takové přijímače stojí totiž třeba polovinu ceny licencovaného přijímače, je prostě spokojenost zákazníka nezajímá. Za UNI čtečku totiž výrobce neplatí majiteli systému žádné poplatky za systém podmíněného přístupu, a tedy si může dovolit nižší cenu a naši lidi jak známo jdou jen po ceně. Případné problémy odnese třeba Skylink, že.
  • 2. 9. 2010 14:57

    bez přezdívky
    Tady určitě za reálnou kritiku BAN nikdo dávat nebude. Je faktem, že s některými moduly nové karty trochu zlobí.

    Včera jsem instaloval ICE kartu s červeným CW modulem SmardT a občas se problémy vyskytnou. Jestli se to nezlepší, zákazníkovi modul vyměním za bezproblémový Mascom CRW modul a bude pokoj.
  • 2. 9. 2010 18:23

    Zip Zip
    Velmi pěkný komentář Lubomíre, palec nahoru. Mám také ještě pár CW karet a myslím, že si je podržím pro problematické situace, budou samo sebou za plnou cenu.

    Rád bych viděl ty borce, co na sat fórech vyřvávají, co vlastně prodávají, jistě to budou šroty s UNI čtečkama. Nýní si vybíjejí zlost na Skylinku, ale nikdy nebyli schopni domyslet, co může v budoucnu nastat.

    Já mám svou testovací ICE kartu skoro denně v jiném přijímači, nebo modulu a prostě nevidím žádný problém. Dnešní kombinace Homecast 2100 + CW Irdeto červený, program ČT HD, nevšimnul jsem si žádného problému. Včera stařenka (protože jsem ladil) Premium X7100 s modulem Easy TWIN (SW 1.20) asi hodinu na History, žádný problém, Vantage HD 8000 sw 025201 OK, DiZiPiA také OK ......
  • 3. 9. 2010 11:49

    bez přezdívky
    Tak já nevím kdo má přednakoupíno kolik nových a kolik starých karet. Já jen napsal, že všude všichni píšou, že jsou v prodeji už je nové a že kam jsem vlezl tam se povalovalo, dost starých.

    Ono mě spíše zaráží, že si nechce ten Sky Link testovat ty karty i v těch SD přijímačích, to mi přijde trochu zarážející...

    I když na druhou stranu sám tvrdím, že bych si už SD přijímač nekoupil. To rozhodně ne. Nic méně na trhu jsou. Lidé si to asi někteří ještě koupí, takže takovýto postoj Sky Linku mi přijde dosti podivný... I když možná logický a vypočítaný, ale možná spiše vypočítavý nežli vypočítaný a v každém případě divný... Prostože i SD zákazník přece zákazník nebo ne ?
  • 2. 9. 2010 14:57

    Juraj Červenák (neregistrovaný)
    Ani sa nečudujem tomu chudák systém.
    Treba len vyčkať po mesiaci už bude klud nebude taký nával jako je teraz
  • 3. 9. 2010 7:59

    bez přezdívky
    Já odpovím...
    Tak u bodu

    2/ myslím ten pohled máme stejný, tedy sympatie jsou na straně Sky Linku, jednoznačně, takže on by byl spíše 100% souhlas nežli polemika, ale prostě, jen konstatuji, že je to dorovnáno...

    3/ u tohoto bodu je to otázky preferencí a otázka pohledu a zde by se dalo hodně polemizovat... já to uvedu z pohledu sportovního maniaka, který prostě děti má dávno někde provdané a ženaté a na dokumenty a filmy stejně nekouká, takže si jen zaplatí za 160Kč balíček Sport, kde mu k nabídce 21 programů zdarma přibude ještě 5 sportovních a nic jiného nepotřebuje, takže ušetří skoro kilo, zatím co u Sky Linku by musel prostě vypláznout za celý balík Multi, při čemž by tam neměl ani Eurosport CZ / pokud nemá monoblock / ani Sport 2, popsáno přesně dle faktického případu...

    4/ zde vycházím z vlastního příbuzenstva, kdy zjisťuji, že nejoblíbenější jsou slovenské televize Joj a Joj Plus a k tomu stanice Hallmark... Takže jistě je to otázka pohledu někdo ji třeba nikdy v životě nepustil, ale já se domnívám, že je zajímavější nežli AXN nebo nežli Cinemax nebo nežli HBO a nic jiného u nás nemáme... Samozřejmě ji nesrovnávám s tím, co je v nabídce zahraniční konkurence, protože to by zae z toho Hallmark nijak hezky nevyšel...Ovšem v naších platformách se žádné atraktivní filmové nenabízí...

    6/ tak to byla správná připomínka, vím o tom a už jsem se dávno nad tím podivoval, ale už jsem na to dávno zapomněl a jsem rád, že jsi si vzpomněl a hodí se to zde nyní připomenout... ANO. Sky Link by mohl a měl a taky toho nažvanili cosi o spolupráci... tuto spolupráci otevřít a určitě by se dalo z 19,2 převzít více věcí, tedy jednoznačně celé MTV, ale i jiné...
  • 3. 9. 2010 22:58

    bez přezdívky
    Souhlasím protože zviditelnovat se tím, že něco nefunguje, to je fakt kravina, tedy značně přitažené za vlasy. Naopak to bude mít negativní dopad v prodeji dalších karet řekl bych...

    Na druhou stranu nesouhlasím s tím, že neměl Sky Link čas se připravit, jak je tady někde několikrát psáno...Prostě měl...Čistě logicky o konci Digi Tv v Emu věděl každý... Všude je to samý HD zobrazovač. Všude je to samý HD přijímač... Sky Link je jasná volba...

    Jenže někdo holt zapreferuje ty balíčky CS Linku a nyní, když to sky Link, zdá se nezvládá, tak získá CS Link další klienty, takže vítězství Sky Linku už není tak jednoznačné jako vypadalo v ten den, kdy Digi Skončilo v Emu...

    Nic méně pohnojili si to sami...Neměli na ten hybrid jít, to už se asi ukazuje jako jasná věc... Nevím domnívám se, že šlo asi o jejich snahu podržet ty CW, jestli výrobce, prodejce, dovozce, co já vím, je mi to jedno...
    Ale to by vysvětlovalo proč se do dnes neobjevily přijímače s Irdetem...
    Prostě napřed potřebují vyprodat CW...

    No a protože se objevily nějaké potíže, tak to zprvu skoušeli svádět na nějaké pirátské softy, či co... A když to neuspělo nakonec přiznali barvu...

    Pokud jsou tam nějaké zcela šílené datové toky, tak to přesně koresponduje s tím, že netestují SD přijímače, ale raději jen nové HD u kterých se dá očekávat, že už mají silnější procesor a větší paměť a spíše to vydrží...

    A pokud jim tedy staré SD přijímače tuhnou a kolabujou a kdesi cosi, tak to jsou hoši v docela pěkném průseru...
    A na víc někdo tu někde napsal, že pokud se to ustálý, jsou šance aby výrobci, neoficiální výrobci, kdokoli ty softy upravil tak aby z toho dostal maximum a jakž takž to šlo, ale, když s tím budou stále jebat, tak se na to bude špatně něco dělat...

    Takže mám pocit, že se zcela vlastní blbostí připravili o dost pěkný počet zákazníků a že po téhle injekci tedy náhrávce, kterou předali CS Linku, se CS Link docela pěkně chytí, tedy půjde nahoru...Uvidíme.
  • 4. 9. 2010 9:06

    XXX XXX
    Normálně se do diskuzí nepletu, ale na Tvůj poslední příspěvek reagovat musím. Plácáš blbiny. Ano zkoušel jsem aktivovat kartu s uni čtečkou na Fergusnu 6900cr a to několikrát a dokonce i desítky hodin (přes noc) a bez výsledku. Následně jsem kartu dle doporučení oerátora Skylinku strčil do zařízení s originál cryptoworks a situace byla úplně stejná. Jejich jediná odpověď byla, že to mám strčit do dalšího zařízení. Zajímavé je, že chybu přiznali až po třech týdnech, ale na jejich stránkách žádné vyjádření nenajdeš (proč asi). A ještě mi tedy jako laikovy vysvětli, proč se tedy prodávají (vyrábí) dekodéry s uni čtečkou, když následně nefungují? Oni fungují, ale Skylink celou situaci podcenil a pravda také blbě načasoval. Nemudruj o něčem co jsi sám nezkusil!
  • 4. 9. 2010 12:06

    bez přezdívky
    No on zrovna Topfield 6000 CR je jeden z těch o kterém se ví, že to v něm bez problémů chodí. Dokonce snad i bylo o něm vyjádření na webu Sky Linku, oni ho totiž hojně prodávali...

    No, nemůžu říci, že by mi staré karty naskakovaly zrovna ihned, ale naskočily do 20 minut.
    Nejdelší čas, co jsem kdy zaznamenal, byl u britské SKY a to 4 a půl hodiny.

    Ovšem nyní i stará karta od Sky Linku naskočila až za hodinu ! Což jsem nečekal a už měl v ruce telefon, že si zavoláme taxi a testneme to v něčem jiném. Řídit jsme nemohli, čekaje, nežli to naskočí, popíjeli jsme radostně slivovici...

    Takže je možné, že je to doopravdy všechno přetížené...

    Možná by nebylo vůbec od věci, když by lidé, kteří se tím živí začali na webech typu tohoto, uveřejňovat seznamy přijímačů v kterých to bez problémů naběhlo, když už ten Sky Link ty testy odflákl, tedy vybrali pár vyvolených a dost...

    Aby lidi zbytečně nevolali a nepřetěžovali se linky a operátoři, co tam sedí...
    A neposílala se zbytečně zase znovu a znovu data.
    A místo toho si fakt skočili uživatelé na pivko nebo zakouřit nebo vyvenčit psa...
    A ono by se to mezi tím chytlo...

    Myslím si, že takové seznamy by dost pomohly.
    Prostě taková občanská vlastní iniciativa ICE Ready

    Jinak jsem se díval na toho FERGUSONA 6900 CR, jak píše ten, co ti odpovídá...
    A na CSSF tam píšou, že přesto, že má UNI čtečku, mělo by to v něm jet normálně...
    http://www.cssf.cz/showthread.php?t=32582&page=2
  • 2. 9. 2010 21:01

    bez přezdívky
    Mám dojem, že situace se trochu zbytečně ,,novinářsky" dramatizuje.
    Někdy před 14 dny si známý objednával kartu v nějakém internetovém obchodě, přišla mu stará karta CW a v pohodě funguje.
    Já kupoval někdy v úterý mám dojem jinému známému v jednom místním hypermárketu/kam normálně nechodím/ taky starou CW kartu a měli jich tam plno a taky normálně funguje.
    Takže není pravda, jak všude píšou, že staré karty nejsou nebo téměř nejsou. Protože nebyl žádný problém ji sehnat.
    No a že se někdo nepředzásobil, když se tím živí a je to prodejce / nikoli amatér, co se tím jen baví/ je to jen jeho osobní problém. Konec Emu Digi byl tak mediálně rozmázavaný úplně všude, jak když by šlo o konec světa i na serverech, co se sat příjmem nic společného nemají, že o tom věděly snad i pětileté děti.
    Jediné, čemu bych snad věřil, je to, že Sky Link a CS Link mohou mít trochu problém s navýšením zákazníků. Ale ani pro ně snad nebyl problém si přijmout na brigádu pár studentů telefonistek nebo, co tak ještě k tomu potřebují.
    Jen mne tak napadlo, že bude chvilku trvat, nežli se ta vlna trochu rozloží.
    Protože pokud si teď větší počet lidí koupí něco na 1 měsíc. A jiní koupí něco na 1 rok.
    Tak až ten měsíc nebo ten rok vyprší. Tak si zase nějaké množství lidí koupí něco na rok nebo na měsíc.
    Takže takový ten schodek tam bude nějaké ty roky trvat a vždy si mohou zavzpomínat, hele končilo Digi v Emu.. Možná je taky trochu blbé, že to vychází na začátek školního roku. Respektive vlezlo to možná ještě do dovolených a dneska už mají studenty ve škole, takže je nemohou zase až tak využít. Ale ono je to v podstatě úplně jedno. Oni to zvládnou a můžou být rádi, že mají zákazníky.
    Jen jsem zvědavý až to někdy někdo na vánoce sečte, tak na první skutečně nějak podložená čísla. Kdo si o kolik polepšil.
    Jinak ale, jak jsem asi 3 roky hodnotil Sky Link lépe nežli CS Link.
    Tak nyní jsem se začal také přiklánět k CS Linku.
    Proč ?

    1) Těch HD kanálů je zatím tak nějak méně nežli bych očekával při jejich celkem robustním nástupu. Tedy nějak ten boom s nimi nepokračuje... To je myšleno nikoli na Sky Link, ale celkově, prostě myslel jsem, že se budou šířit rychleji a bude už jich v této době více a ono jich zase tolik není. Osobně si klidně zůstávám u SD přijímače.

    2) CS Link si hodně pomohl tím, že dorovnal Slováky. To byl jeho průšvih, nyní už je má.

    3) Líbí se mi jeho možnosti všelijakých sympatických balíčků jako je mojich 6, balíček Sport. Balíček Film atd. Nabídka u Sky Linku. Pouze Multi. To mi přijde v dnešní době málo. Bylo by to jiné, když by měli také balíček Sport nebo balíček Dokument. Třeba.

    4) Co se mi vždycky u CS Linku líbilo, to bylo, že tam měl Spektrum. Ale Spektrum je prd, proti té nabídce, co má Sky Link, tedy Viasaty 3x + History. Ale CS Link podle mne jednoznačně zabodoval dvěma věcmi, za prvé Sportem 2 a za druhé Hallmarkem brzy Universal Channelem nebo jak se to přejmenuje nebo už přejmenovalo.

    5) Takže bych to shrnul asi takto. Kdo preferuje zatím SD spíše zvolí CS Link. Kdo preferuje již HD zvolí Sky link. Kdo preferuje dětské a nebo dokumenty zvolí Sky Link. Kdo preferuje spíše Sport nebo Film zvolí CS Link. Samozřejmě nejlepší je mít oboje. Ta pořizovací cena není vysoká. A může si zaplatit jeden měsíc něco z jedné, druhý měsíc třeba něco z druhé karty.

    6) co mne zklamalo bylo to, že CS Link nemá kino CS, přitom Filmboxy jsou tam oba, ale cs kino tam není, to mne mate a zaráží, na druhou stranu je na něm sympatické, že má Eurosport na 23,5 a není nutné mít monoblock nebo k vůli eurosportu furt přetáčet na 19,2...
  • 2. 9. 2010 21:14

    bez přezdívky
    Ještě doplním. Sky Link by měl mít brzy nějaký další nový kanál. Ani zbla netuším, co to má být ? Víte někdo něco ?

    A za druhé. Jak kdysi tady radostně vykřikovali o té vzájemné spolupráci a tehdy udělali takovou jednorázovou vzájemnou výměnu některých kanálů a od té doby je ticho a už se nic dál nemění ani neděje. Respektive zasae se od sebe vzdalují a každá z nich preferuje něco jiného.

    Tak tedy jednu věc by vážně udělat mohli.
    Kino CS do CS Linku a za něj buď Sport 2 nebo Eurosport SD 23,5 do Sky Linku.

    A taky nechápu, když tak tedy deklarovali tu spolupráci, proč tam furt/rozuměj 23,5/ prudí s dvojí JOJ a JOJ Plus. To už mohli mít taky dávno spolu jen 1x a né každý svoje.
  • 3. 9. 2010 14:10

    bez přezdívky
    No pak tedy připomenu zrovna toho, co ho nazýváš technikem, protože ten zde několikrát zmínil Conax. A v každém případě ČT kdysi o tom přemýšlela a pak byly nějaké karty ČT a byly pod Sky Linkem a byly normálně v CW. Ale jednu chvíli nějak ČT polemizovala o svých čistě vlastních kartách v Conaxu.
    Takže určitě je i možnost poslat Irdeto k vodě. Ostatně UPC Direct tak učinilo a dalo se na Nagravision 3.

    No a jestli někdo účelově prolomí nebo zveřejní CW, který všichni považují za bezpečnější nežli samotné Irdeto.
    Bude to samozřejmě právě IRDETO, kdo to udělá, což jsem tady zase několikrát napsal já.

    Ale zase na druhou stranu celkem Irdeto chápu, že pro ně nemá smysl provozovat a rozvíjet dva systémy. A že tedy si koupili CW, čímž ho jako konkurenci zničí, je jejich a mají na to právo a holt pojedou svoje velectěné Irdeto.

    Ovšem něco je i na názoru a opět toho komu říkáš Technik / já nevím jestli to Technik je nebo není, kdo je TechnikTKR pochopitelně vím, ale nevím jestli toto je TechnikTKR, ale to je fuk... / Tak ten zase napsal, že postup CS Linku je lepší protože nevyrábí hybrid a pak skočí rovnou do Irdeta.

    Na to¨m něco je a je to rozumné... Na druhou stranu z praxe známe spíše ty hybridy... Tedy Nagravision balené v Betacryptu vzor Aladin atd. Viacccess balené v TPS a jiné hybridnosti. Takže tento vybraný postup je možná nepřijemný, ale minimálně bych ho nazval zcela obvyklým.

    No a to souvisí s tím, že zrovna přijímačů s Conaxem se nevím proč v těhle končinách povaluje mnoho...Přitom zase obvyklé bych to naopak nenazval, protože pokud vezmu Rusy a Francouze atd a to je pěkná část světa, tak tam jede Viaccess, že...Takže bych Conax nenazval dominantním, což zase ten koho považuješ za technik ať už jím je nebo není udělal...

    Ale ten Conax. Příjímače s Conaxem tu jsou...
  • 2. 9. 2010 16:35

    bez přezdívky
    Problém mají téměř všechny sat.receivery, které nemají šachtu pro vložení CI modulu, ale mají jen UNI čtečku. I po změně softwaru, který Cryptoworks podporoval to v prvních 20 dnech běhalo. Mohl ale za to režim global free. Jelikož ale tato karty byla vsunuta do UNI čtečky, tak se zablokovaly sektory a po registraci karty přesta fungovat. Od dnešního rána to řeším a mám už hlavu jako pátrací balón. Problém je hlavně v tom, že Skylink má se systéme ICE problém, který řeší a díky tomu výrobci přijímačů nemohou vyrobit aktuální software. Čili, pkud Skylink v horizontu hodin či dní problém odstraní a vyřeší, má vyhráno. Výrobci techniky se přizpůsobí a my (prodejci) jen naloudujeme do přijímačů aktuální podporu. Pokud ale Skylink bude tento problém řešit dny až týdny - má problém, na kterém jednoznačně vydělá CS Link, kterému rapidně stoupne odběr svých karet. No to nám konec léta pěkně začíná.....
  • 3. 9. 2010 11:09

    bez přezdívky
    Pro Chozého: vy si myslíte, že mám tolik finančních prostředků, abych se "pořádně" předzásobil starými kartami Skylink (ne ICE) ?? Kde to žijete, obchody dneška se dělají bohužel už tak, že laicky řečeno za dnešní tržbu mohu koupit zboží na další den. Jó, ty doby už dávno skončily, kdy jsem měl na skladě zboží za sto tisíc. Dnes je realita úplně jiná, lidi neutrácejí a odráží se to pak všude....
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).