Hlavní navigace

Novým šéfem digitalizace Českého rozhlasu je Karel Zýka, ředitel Odboru techniky

10. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ve funkci nahradil Michala Koliandra, bývalého náměstka generálního ředitele pro správu a provoz, který byl odvolán začátkem května pro absolutní ztrátu důvěry Petra Duhana.

Projekt digitalizace vysílání Českého rozhlasu nově vede Karel Zýka, ředitel Odboru techniky, který byl dosud členem digitalizačního týmu ČRo. Ve funkci nahradil náměstka generálního ředitele pro správu a provoz Michala Koliandra, který byl začátkem května odvolán pro ztrátu důvěry generálního ředitele Petra Duhana. V krátké době tak digitalizační tým mění svého šéfa již podruhé. Nejprve jej vedl Pavel Balíček, svého času šéf techniky ČRo, po něm „otěže“ převzal Koliandr. Tým koordinuje přípravu Českého rozhlasu na spuštění zemského digitálního vysílání a start samostatného veřejnoprávního multiplexu v systému DAB+.

K TÉMATU: Digitální rozhlas očima vládní Strategie správy spektra: co na ni říká Český rozhlas a operátoři sítí?

BRAND24

Zýka má s digitalizací bohaté zkušenosti. V letech 2006 až 2012 vedl síť regionálních televizí, které patřily Primě, a byl zodpovědný za přechod regionů na digitální vysílání. Za primácké regiony byl také členem expertní skupiny Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), která koordinovala přechod všech českých televizí z analogového na digitální televizní vysílání. Do Českého rozhlasu, kde působil před svým odchodem na Primu v letech 2002 až 2006 jako ředitel Úseku komunikace, se vrátil předloni a od loňského září je ředitelem Odboru techniky.

DigiZone.cz připravuje rozhovor s Karlem Zýkou o aktuálních plánech Českého rozhlasu s digitálním vysíláním.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).