Hlavní navigace

Nový interní a externí hybridní tuner pro jihokorejské set-top-boxy Vu+

26. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jihokorejský výrobce Vu+, firma Marusys, dal do prodeje nové tunery, kterými lze osadit některé přijímače, které tato firma vyrábí, a rozšířit tak možnosti a komfort těchto zařízení.

V recenzi přijímače Vu+ SOLO SE V2 z minulého týdne jsem v závěru slíbil, že se k těmto novým tunerům ještě vrátím. Zde jsou tedy první poznatky. Oba tunery jsem vyzkoušel v přijímači Vu+ DUO2.

Interní tuner DVB-T2/T/C

Prvním interním tunerem je duální (twin tuner) Vu+ Tuner DVB-T2/T/C:
http://www.tvdigitalne.cz/vu-tuner-dvb-t2-t-c-dualni-twin-tuner.html
Cena tuneru je 2390Kč vč. DPH.

V mojí konfiguraci byl tuner vložen v druhém tunerovém slotu Vu+ DUO2 a na obrázku jde tedy o pozice C a D.

Interní duální T2/C tuner lze použít v přijímačích Vu+ SOLO SE V2, Vu+ UNO, Vu+ Ultimo a Vu+ DUO2. V případě Vu+ DUO2 lze použít i 2 tunery a docílit tak 4× DVB-T2/T/C.

Externí USB tuner DVB-T2/C

Druhým tunerem je externí Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C: http://www.tvdigitalne.cz/vu-turbo-usb-tuner-dvb-t2-c.html
Cena externího tuneru je 1790Kč vč. DPH.

Externí USB tuner DVB-T2/T/C je určen pro přijímače Vu+ Zero, Uno, Solo, Duo, Solo2, Solo SE a SE V2, DUO2. Pro některé modely je tento tuner jedinou možností, jak rozšířit tunerovou výbavu a doplnit přijímač o kabelový nebo terestrický příjem. V případě Vu+ DUO2 může být tento při plném osazení interními tunery použit i jako pátý tuner (pozice E).

Instalace je snadná, stačí tuner připojit do volného USB slotu a zařízení zapnout. Ovladače pro tuner jsou již součástí aktuálních firmwarů VTI (8.2.x) a BlackHole 2.1.6.
U ostatních image je třeba počítat s nutností doinstalování ovladače ručně.

V balení najdete tuner, který má rozměry 45×75×20 mm, dále propojovací USB kabel o délce cca 30 cm a oboustrannou lepící pásku, kterou lze tuner uchytit k přijímači nebo jinému předmětu.

Cena tunerů se může zdát poměrně vysoká, ale vzhledem k rozšíření možností přijmu a s ohledem na to, že jde o originální příslušenství, považoval bych ceny za odpovídající.

BRAND24

Tunery zapůjčila firma IPON, s.r.o. se sídlem v Rokycanech.

Email: info@tvdigitalne.cz
Web: http://www.tvdigitalne.cz/

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).