Hlavní navigace

Nový dětský kanál Tuty už spustil promosmyčku i v pozemním vysílání

21. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tuty je šestou stanici v regionální síti 8, kterou provozují České Radiokomunikace. Vysílá tak vedle stanic Noe, Barrandov Family, Óčko Expres, Sport 5 a Regionálnítelevize CZ.

Nová dětská stanice, o jejímž pozadí jsme důkladně informovali ve čtvrtek, zahájila vysílání promosmyčky tento týden na satelitu Astra, kde by měly působit v režimu FTA. V pátek pak spustila stejnou promosmyčku i v pozemní síti Českých Radiokomunikací, konkrétně v síti RS 8. Používá kodek MPEG-2 a je tak dostupná majitelům většiny set-top boxů nebo televizorů. Regulérní vysílání chce zahájit na den dětí, tedy 1. června v půl šesté ráno.

PSALI JSME: Od června začne vysílat nová dětská stanice Tuty. Chystá i HbbTV

BRAND24

Program stanice je zaměřen na děti od čtyř do deseti let a také na publikum od jedenácti do sedmnácti let. Obchodně ji zastupuje společnost Atmedia, do jednoho roka chce televize oslovit jedno procento diváků ve věku od čtyř do čtrnácti let. Vysílat bude i na dalších kabelových nebo IPTV platformách, smlouvu má uzavřenu třeba s UPC a jedná s O2 TV. Majetkové pozadí nového projektu zatím není jasné, jméno majitele na tiskové konferenci nezaznělo. 

PODROBNĚJI: Nové hvězdy na satelitním nebi. Novinky ve vysílání od 15. do 16. května

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).