Hlavní navigace

Novinky u Skylinku, nový televizor od Loewe a nový vzhled webu DVB-T2ověřeno.cz

8. 10. 2016
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: Skylink
TÝDENNÍ REVIZE – Společnost M7 spustila novou multimediální platformu Skylink Live TV a oznámila termín zahájení prodeje hybridního přijímače Samsung EVO-S.

Novinky u satelitní platformy Skylink

M7 Group rozšířila paletu svých služeb a v této souvislosti začala nabízet i nový přijímač. Hybridní set-top box Samsung EVO-S s integrovanou čtečkou Viaccess Orca zajišťuje veškerou komunikaci mezi všemi zařízeními. Přijímač už poskytuje lucemburský majitel M7 Group svým zákazníkům v zemích Beneluxu a v Rakousku. Česko a Slovensko jsou dalšími zeměmi, kde se tyto hybridní služby nabízí. Pro zákazníky v Čechách a na Slovensku byl přizpůsoben i firmware na bázi operačního systému Linux. Přijímač vyvinula firma Samsung speciálně pro platformu Skylink a je určen všem novým i stávajícím zákazníkům Skylinku, kteří si pořizují nový HD přijímač, ale i těm, kteří chtějí mimo standardního příjmu satelitní televize používat novou multimediální službu Skylink Live TV.

Službu Skylink Live TV je možno používat na čtyřech mobilních a jednom hybridním přijímači.
Autor: Skylink

Službu Skylink Live TV je možno používat na čtyřech mobilních a jednom hybridním přijímači.

Skylink s novou službou a hybridním dvoutunerovým přijímačem Samsung EVO-S 

Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, obdržela od největší satelitní platformy u nás certifikát Skylink Tested. Ten v podstatě říká to, že příslušný model prošel v laboratoři Skylinku testy, při nichž byly zkoušeny funkce příjmu signálu a jeho následné relevantní zpracování. K testování byly použity CA moduly označené Skylink Ready a byla prověřena i funkce FastScan, tedy automatické ladění a přelaďování televizních programů z nabídky Skylinku.


Autor: Skylink

Skylink potvrdil kompatibilitu TV Philips se svým vysíláním. Pracovat má i FastScan 

V polovině listopadu bude ukončeno satelitní vysílání pěti veřejnoprávních programů České televize: ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT Sport, ČT :D/art a dvou komerčních televizních stanic, televize Nova a Prima, ve standardním, tedy nízkém rozlišení (SD). K dalšímu kroku by mělo dojít 31. prosince 2016, na kdy je plánováno ukončení vysílání SD verzí všech slovenských veřejnoprávních a komerčních televizních stanic. Zatímco nové parametry pro naladění pěti HD programů České televize budou oznámeny až počátkem listopadu, programy Nova HD, Prima HD a HD verze všech slovenských televizních stanic můžete naladit už nyní.

Konec vysílání programů ČT, Nova a Prima ve standardním rozlišení.
Autor: Skylink

Konec vysílání programů ČT, Nova a Prima ve standardním rozlišení.

Tuzemské klony televize JOJ hlásí akvizice i navýšení reklamy

Prvním seriálem z cyklu České seriálové hity, který se ve vysílání stanice JOJ Family objeví, bude Žena za pultem. Ta zaujme své místo ve čtvrtek 20. října od 22:15. O den později se představí Chlapci a chlapi, a to ve 21:30 hodin. V programu je naplánována ještě pětidílná minisérie Ve znamení Merkura. Ta přijde na řadu v sobotním prime-time a vysílat začne 29. října. Dále ve vysílání diváci naleznou české filmy v rámci bloku České kino, který se objeví v prime time v pondělí a ve čtvrtek. Ve 42. týdnu se tak v pondělí ve vysílání vyskytne titul Bouřlivé víno s Vladimírem Menšíkem v hlavní roli a ve čtvrtek Poprask na silnici E4. V následujících týdnech pak mohou diváky zaujmout další z vinařské série, tedy Zralé víno a Mladé víno. Do vysílání zavítá i rodina Homolkova se svou trilogií Ecce Homo Homolka, Hogo Fogo Homolka a Homolka a tobolka. Z dalších titulů pak vyberme například Světáci, Evo, vdej se, Neříkejte mi majore! nebo Co je vám, doktore?

JOJ Family začne vysílat akviziční tituly, začne se staršími českými seriály 

Do konce letošního července se ve vysílání JOJ Cinema objevovala reklama mezi filmy a byla výhradně slovenská, z toho někdy jedna byla upoutávkou na vysílání hlavní stanice JOJ. Od začátku srpna stanici zastupuje obchodně společnost Atmedia a reklama se mezi filmy zvýšila hned čtyřnásobně. Licenci na vysílání vlastní pro Českou republiku firma Doneal. Od soboty 24. září došlo k dalšímu navýšení. Nyní je reklama sedm a půl minuty mezi filmy ve dvou blocích. Ty mají podobu upoutávky, dále reklamy na čtyři minuty, další upoutávky a reklama na tři a půl minuty.

JOJ Cinema - reklama s logem kanálu.
Autor: Petr Jakub

JOJ Cinema – reklama s logem kanálu.

Na JOJ Cinema se v porovnání se srpnem zvedla reklama na téměř dvojnásobek

Na českých a slovenských stránkách satelitní platformy FreeSat se objevilo oznámení, že nabízí svým zákazníkům nový kanál z produkce skupiny JOJ. JOJ Family vysílá 24 hodin denně z části v původním slovenském znění a z části s českým dabingem. Hlavním cílem programu je konkurovat stálým českým televizním programům, jež jsou zaměřeny na celou rodinu, říká se ve zprávě. Oznámení se objevilo bez upřesnění, na jaké pozici se bude stanice v rámci programové nabídky nacházet. Ale protože pouze nahrazuje JOJ jako takovou, jen ji vystřídá. Stanice JOJ Family by tedy měla být na pozici 10.

FreeSat zařazuje JOJ Family. Do všech programových balíčků

Novinka od Loewe dostupná i v České republice

Loewe Bild 7 se už prodává a objednávky dalece překračují očekávání výrobce, takže i když se momentálně čekací doba pohybuje kolem měsíce (linky jedou už prý skoro v třísměnném provozu), dá se prý předpokládat, že se vbrzku ještě o něco prodlouží. Bild 7, Loewe chystá přejmenování všech televizních řad, je ke koupi v úhlopříčkách 55", tedy 140 cm, a 65", tedy 165 cm, a dosti mě překvapilo, že obě jsou vybaveny stejně, tedy například mají nejen podporu technologie HDR 10, ale i Dolby Vision. Co rozhodně potěší, je také fakt, že se návrhářům podařilo skloubit tradiční styl Loewe, včetně nadčasového designu, spousty instalačních možností a jedinečných doplňků s jistou novostí a neotřelostí stylu danou základní koncepcí. Ta spočívá v pevném základu, přes který se televizor přidělává na zeď (viz druhá galerie) a ve kterém je umístěna elektronika a zvuková lišta, doplněném o motoricky ovládanou obrazovku hlubokou ani ne centimetr; udáváno je necelých 7 mm.


Autor: Loewe a Bohumil Herwig

OLED televizor Loewe Bild 7 dnes představen i u nás. A je na co se těšit

Řada Bild 7, která se dá myslím právem označit za další stupeň v životě tohoto obnoveného a nyní hodně čilého německého výrobce, je postavena na obrazovkách typu OLED, které nevyžadují dodatečné podsvícení. Novinka byla představena na berlínském veletrhu IFA 2016 na počátku září a ve středu uvedena do prodeje i na českém trhu. Využil jsem toho, nafotil na prezentaci pár snímků a trochu si – v rámci možností – Bild 7 osahal. Už teď je zřejmé, že jde o hodně velké překvapení, a to kupodivu i po stránce cenové.

OLED televizor Loewe Bild 7 – parametry, galerie a první dojmy

BRAND24

Nový vzhled webu DVBT2ověřeno.cz

České Radiokomunikace přicházejí s další úpravou svých stránek. Spuštěno bylo například vysvětlující video. Před nedávnem společnost přesunula svůj PDF seznam kompatibilních, resp. jí ověřených televizorů a set-top boxů s budoucím zemským vysíláním v DVB-T2/HEVC, z konce stránky na její začátek, nyní ho pro jistotu umístila na obě místa, což je nepochybně lepší. Podstatnější změnou je však zavedení vysvětlujícího videa, které je hned na počátku stránky v místě, kde byla rozměrná fotografie televizoru Samsung s krajinkou. Ta je tam sice pořád, ale Samsung vystřídal jakýsi obecný televizor a video se promítá v rámci jeho obrazovky. V mém případě se pak automaticky spouštělo při připojení na webovou stránku a vysvětluje, proč se vlastně musí přejít na standard DVB-T2. A dělá to šikovným přirovnáním k dálnici. Důvod, proč se tedy přechází z DVB-T na DVB-T2, by tak měl být pochopitelný pro opravdu každého.

Stránky „DVB-T2 ověřeno“ opět o něco rozšířeny

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).