Hlavní navigace

Nové televizory Philips umožní přístup k populární hudební službě Spotify

11. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zpřístupnění služby Spotify v rámci operačního systému Android na chytrých televizorech Philips je dalším z kroků v rámci strategie Spotify Connect.

Majitelé nových televizorů Philips společnosti TP Vision budou moci využívat populární hudební službu Spotify u produktů této firmy, které budou podporovat operační systém Android. Pro něj se firma rozhodla podobně jako čínský Changhong. Obě společnosti vidí ve využití technologie amerického Googlu velký potenciál. Hudbu ze služby Spotify bude možné prostřednictvím televizoru přehrát díky chytrému mobilnímu telefonu, tabletu nebo s využitím dálkového ovladače. Dotyková zařízení mohou sloužit jako takzvaná Second Screen – druhá obrazovka.

UX DAy - tip 2

Využití takzvané druhé obrazovky v rámci služby Spotify
Autor: Spotify

Využití takzvané druhé obrazovky v rámci služby Spotify

ČTĚTE TAKÉ: Android pronikne i do televizorů Sony a Sharp, Google chystá Android TV

Zpřístupnění služby Spotify v rámci operačního systému Android na chytrých televizorech Philips je dalším z kroků v rámci strategie Spotify Connect – technologie, která umožňuje přenést miliony skladeb prostřednictvím reproduktorů nebo Smart TV. Spotify Connect je v současné době dostupná na více než osmi desítkách repro soustav a domácích audio systémů, do konce roku by se tento počet měl zvýšit na rovnou stovku. Pro využití Spotify v rámci OS Android na televizoru bude nutné mít prémiovou variantu produktu. Bezplatná verze tuto možnost nenabídne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).