Hlavní navigace

Nové studio České televize v Brně za stovky milionů by mohlo stát do čtrnácti měsíců

27. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Doba čtrnácti měsíců byla zvolena jako optimální v případě, že se neozve žádný z neúspěšných žadatelů o tuto zakázku na antimonopolní úřad. Čas má do 5. září.

Nové televizní studio v Brně pro Českou televizi by mohlo v ideálním případě stát na přelomu let 2015 a 2016. Na dnešním zasedání Rady ČT o tom informoval své kolegy Luboš Beniak, který byl pověřen přednesením samotné zprávy týkající se výstavby. Vítězná (nejnižší) nabídka oslovila částkou okolo tří set milionů korun, dalších dvě stě milionů korun by pak mělo padnout na vybavení technologiemi. Celková výstavba Televizního studia v Brně by tedy měla vyjít přibližně na půl miliardy korun. Tato operace by měla probíhat po dobu čtrnácti měsíců. Výběrové řízení bylo původně vyhlášeno už v srpnu loňského roku.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rada ČT zvolila šéfem brněnského studia Jana Součka, souhlasila s Petrem Dvořákem

Letos v červnu začala výběrová komise hodnotit nabídky firem, které byly na výstavbu předloženy. 80 % váhy padlo při rozhodování na cenu a 20 % mimo jiné na časové řešení výstavby. České televizi dorazilo jedenáct nabídek. Tři z nich nevyhověly, vybíralo se tedy celkem s osmi. Námitky stěžovatelů nebyly uznány. Neúspěšní žadatelé mají možnost obrátit se na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) do 5. září. Pokud se žádné stížnosti na ÚOHS neobjeví, samotná výstavba by měla začít v říjnu. Za nejvyšší vedení zodpovídá za výstavbu finanční a provozní ředitel Milan Cimirot, dále šéf studia Jan Souček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).