V této polévce toho bylo spousta, včetně masa. Stěží jsem po ní zdolával hlavní chod. :-( Já také zbožňuji jak pálivé, tak čínu. Ty závitky občas děláme doma k večeři, nebo návštěvě. Ze začátku jsem s nimi měl téměř neviřešitelný problém, který pramenil z rýžového papíru. Několik jich bylo krásně křupavoučkých a na některých by sis zub vylomil. Když se to opakovalo cca. po dvouch pokusech, chodil jsem s tím otravovat (nejen) naše kuchtíky, ale rýžové placky nebyla ničí parketa. Někdo tvrdil, že to moc namáčíš, ale to nebyl ten správný renonc. Víš kde byla chyba? Přiznávám, že jsem nejprve kupoval ty rýžové papíry v německých obchodech, při "velkém" nákupu. Nyní je kupuju přímo od vietnamčíka a výsledek je opravdu boží.
Nechali jsme si na objednávku u Vietnamce uvařit polévku. Kamaráde, to mělo grády jako kráva. Já můžu pálivé celkem dost, ale tohle opravdu psalo... Po dvouch soustech jsem to splachoval drinkem. Je zajímavé, že si v první chvíli říkáš: Už nikdy a když pokládáš bagr po posledním soustu a teče z tebe jako z děvky, tak už víš, že "příště" bude znovu. A víš co? Miluju ty jarní závitky.
Já taky můžu jíst čínské polívky, ale není mi po nich kdovíjak dobře. Takže to je jasné varování. Proti přežírání by mohly pomoci nějaké bylinky, které potlačují chuť k jídlu. Určitě né třeba tráva, která žravost vyloženě povzbuzuje. To je legendární. V angličtině pro to dokonce existuje speciální termín "munchies".
Exkluzivně pro DigiZone přináším zprávu, že Janča Uttendorská z Radiožurnálu je v devátém měsíci a čeká mimi. Tuto zprávu jsem aktuálně ověřil díky webovým kamerám do studia RZ. Jsem si vědom, že tuto žhavou novinku tolik nevítají zejména anténáři (střechaři), nicméně mají kluci smůlu.