Hlavní navigace

Nová šéfka Barrandova Marcela Hrdá čistí vysílací schéma, Babinec dostal stopku

2. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Významnější prostor má na televizi Barrandov dostat moderátor Aleš Cibulka, který kromě provádění pořadem Sejdeme se na Cibulce šéfuje také výrobě zábavných formátů.

Nová generální ředitelka plnoformátové televize Barrandov Marcela Hrdá upravuje programové schéma, které od jara zavedl dřívější šéf stanice a stávající ředitel strategického rozvoje skupiny Empresa Media Vladimír Železný. Nejvýraznější změnou v plánech televize na dobu od 21. do 27. dubna je vyřazení dámského magazínu Babinec. Barrandov ho nahrazuje kriminálním seriálem Jake a tlusťoch, který začne vysílat opět od prvního dílu. Vyřazení Babince není žádným překvapením. Z výsledků sledovanosti, které pravidelně dostává server DigiZone.cz od Asociace televizních organizací (ATO), vyplynulo, že čísla nebyla nijak povzbudivá.

K TÉMATU: Železný dostal místo šéfování na Barrandově od Soukupa novou manažerskou funkci

Barrandov při startu jarního programového schématu představoval Babinec v čistě ženském složení, později však v něm ponechal pouze moderátorky Heidi JankůOlgu Šípkovou, které obohatil o mužské protějšky – Josefa Aloise NáhlovskéhoVladimíra Hrona. Jak je vidět, ani tato změna ale v brzkém konci pořadu nezabránila. Televize aktuálně vysílá Babinec každý všední den v době od čtvrt na šest podvečer do 17:50. Za ním pak následuje kulinářský formát Kašpárku, vař!. Ten si svůj čas přibližně zachová, o něco dřív se však bude vysílat německý romantický seriál PaulineLeonard, na který naváže Jake a tlusťoch.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Aleš Cibulka bude mít na Barrandově na starosti všechny zábavné formáty

BRAND24

V programových plánech na 17. týden už se také neobjevuje zábavný formát Kurňa, co to je? s Pavlem Zedníček, ale spíše než o jeho zrušení jde spíše o nevysílání v daném termínu, protože na 21. dubna připadá Velikonoční pondělí. Barrandov tak bude místo Zedníčkova pořadu vysílat komedii z cyklu pro pamětníky Ducháček to zařídí. Navazující Sejdeme se na Cibulce začne později – ve 21:45. Ve vysílání televize se objevuje také zcela nový formát Volejte Cibulkovi, a to v sobotu od 20:10, kam Barrandov doposud nasazoval filmy. Posiluje se tak role Aleše Cibulky, který kromě moderování má na této stanici na starosti také veškeré zábavné formáty.

TVB_PRG_172014_PV by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).