Hlavní navigace

Nova se po třech letech vrátila do Asociace televizních organizací

17. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Generálního ředitele České televize Petra Dvořáka střídá v prezidentské pozici ATO Marek Singer, který stejnou pozici jako Dvořák vykonává v FTV Prima.

Do Asociace televizních organizací (ATO) se po třech letech opět vrací televize Nova, respektive její provozovatel, společnosti CET 21. Nova vystoupila z ATO na konci roku 2012, její návrat nyní schválila valná hromada. CET 21 tehdy odešla z asociace, protože nesouhlasila s průběhem tendru na výběr realizátora projektu elektronického měření sledovanosti TV vysílání. Poté odebírala peoplemetrová data na bázi obchodní smlouvy. Nyní se tedy Nova do ATO vrací a stává se opět řádným a plnohodnotným členem s postavením odpovídajícím ostatním velkým provozovatelům televizního vysílání.

K TÉMATU: Nova vystoupila z Asociace televizních organizací. Novými členy Óčko a Atmedia

Mediální svět prochází zajímavým vývojem a my jsme rádi, že budeme související výzvy řešit společně s ostatními členy ATO, uvedla Monika Jančová, Business Development Manager skupiny Nova. Skupina Nova je společně s Českou televizí a TV Prima účastníkem aktuálně probíhajícího pilotu crossplatformního měření videoobsahu, který předznamenává zadání budoucího měření sledovanosti televizního vysílání. Změny v zastoupení mediálních agentur v ATO reflektují změny proběhlé ve struktuře AKA, která své členství v ATO ukončuje a její práva a povinnosti na půdě ATO přebírá nově vzniklý spolek ASMEA.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova chce zpátky do ATO, ta po ní žádá souhlas se zveřejněním auditu peoplemetrů

Do peoplemetrového měření bude zároveň nově zařazena i Regionálnítelevize CZ, která je v současné době dostupná prostřednictvím Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací pokrývající svým signálem zejména krajská města. Stanice je dále dostupná nekódovaně také prostřednictvím satelitní distribuce (družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně) a v kabelových a IPTV rozvodech. Regionálnítelevize CZ je jedinou platformou v rámci všech distribučních kanálů, která dává prostor ve svém vysílání větším i menším lokálním televizím. Vysílání pak ještě doplňuje o některé původní formáty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).