Hlavní navigace

Nova rozjela intenzivní přípravy na zimní olympiádu ze Soči rok před jejím zahájením

8. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nova vyšle do Soči šestnáctičlenný tým, který bude zajišťovat hokejové přenosy. Už v tuto chvíli probíhá pečlivý výběr komentátorů, jenž se budou na této významné události podílet.

Zimní olympijské hry v Soči začínají přesně za rok, na barrandovském kopci ale neponechávají nic náhodě. Jak už naši čtenáři vědí, Nova získala exkluzivní vysílací prává na přímé přenosy z hokejových duelů, v nichž se pochopitelně objeví i český tým. Do pořadatelské Soči během února vypraví první produkční a technický tým, který na místě zmapuje podmínky a připraví zázemí pro stálý šestnáctičlenný tým, který bude přímo ze Soči zajišťovat hokejové přenosy, uvedla Marie Fianová z tiskového oddělení Novy.

K TÉMATU: Olympijský hokej ze Soči 2014 bude na Nově a Fandovi. Zbytek na Nově Sport, Voyo.cz a ČT

Co se týká technologické části, Nova připravuje optickou trasu, která umožní zpracovávat signál z jednotlivých kamer a využít chce i speciální 3D grafiky. Ta bude sloužit právě pro hokejové přenosy. Nova chce nabídnout na svém hlavním kanálu a Fandovi kvalitní servis, proto už nyní probíhá podle slov ředitele Nova Sport Marka Kindernaye výběr a příprava komentátorů. Také mám rád Roberta Zárubu, ale naši komentátoři udělají všechno pro to, aby fanouškům dokázali, že hokej nedělá jen jeden člověk, uvedl včera na zpravodajském serveru tn.cz Kindernay.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Olympijský hokej v Soči bude na Slovensku vysílat Markíza

XXII. zimní olympijské hry přivítá ruské Soči ve dnech 7. až 23. února 2014. Soutěžit se bude ve dvou hlavních střediscích – přímo ve městě Soči, které leží na pobřeží Černého moře, a také v kavkazském horském středisku Krasnaja Poljana. Mezinárodní olympijský výbor rozhodl o pořadatelství Soči na svém zasedání v Guatemale v roce 2007. V prvním kole hlasování sice jedna z metropolí Krasnodarského regionu prohrála s jihokorejským Pchjongčchangem, ve druhém ho ale těsně porazila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).