Hlavní navigace

Nova připravuje novou kuchařskou show MasterChef. Natáčet začne v červenci

8. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Na webu Novy se objevila výzva pro zájemce o účast na nové cooking show, v níž se bude hrát o 50 tisíc eur (přes milion korun). Reaguje tím na úspěch formátu Prostřeno?

Novou kuchařskou show MasterChef začne v polovině července natáčet televize Nova. Na svém webu už zveřejnila výzvu zájemcům, kteří by se chtěli zúčastnit castingu do tohoto pořadu. Ten proběhne ve třech vlnách 16. a 17. června, 30. června a 1. července. Samotné natáčení, kterému bude předcházet čtyřdenní bootcamp, Nova zahájí 16. července a bude v něm pokračovat až do konce září. Pořad by se tak mohl dostat na obrazovku nejdříve letos na podzim.

K TÉMATU: Babicovy dobroty na Nově zůstávají, moderátor má ale ubrat ve výrazech

Formát MasterChef produkuje britská veřejnoprávní televize BBC a proslavil ji šéfkuchař Gordon Ramsay, autor dalšího známého pořadu Pekelná kuchyně. Jde o soutěž amatérských kuchařů, kteří se snaží připravit profesionální pokrmy, které pak hodnotí tříčlenná porota složená ze známých šéfkuchařů. Pokud soutěžící projde alespoň u dvou porotců, může postoupit do dalších kola. V nich soutěží například v sekání a krájení cibule nebo krájení jablka nebo vaření pokrmu z vybraných surovin.

UX DAy - tip 2

Nova od uchazečů o účast v soutěži požaduje minimální věk 18 let a zájem o vaření, ale nikoli na profesionální úrovni. „Přihlášený nesmí být vyučený v odboru kuchař anebo pracovat na pozici kuchař, pomocný kuchař, apod.,“ varuje na svém webu. Vítězi slibuje kromě 50 tisíc eur také vydání vlastní kuchařské knihy. Stejnou výzvu pro účast v castingu zveřejnila i slovenská televize Markíza (viz videoupoutávka), takže je možné, že půjde o společný česko-slovenský projekt.

Formát MasterChef ovšem nebude na českých obrazovkách poprvé. Přede dvěma lety ho v upravené verzi pod názvem Na nože! vysílala Prima (dnešní Prima family). Hlavním porotcem byl tehdy Zdeněk Pohlreich. Pořad ale neměl takový úspěch jako Ano, šéfe! a tak televize další řady nenatočila. Na nože! ale nyní opakuje na Primě love.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).