Hlavní navigace

Názory k článku Nova pokořila v týdenním podílu hranici 40 %, letos vůbec poprvé

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2009 8:39

    Pamětník
    Sice tato informace pracuje přesně s nepřesnými čísly, ale kromě silných slov (pokořila) žádné dočasné změny o zlomky procentních bodů nemají na nic vliv. Jen odrážejí situaci v konkrétním období, události politické a trefu v divácké oblíbenosti různých programů.

    Pokud by se dala zpeněžit sledovanost TV na burze, potom by tyto minivýkyvy možná někdo zúročil. Podle mne tato informace ani nedonutí k osvětě ty "správné" diváky, kteří komerčními pořady a seriály opovrhují, aby přesvědčili své blízké, příbuzné, přátele a spolupracovníky k bojkotu té "zavrženíhodné" a hrozné Novy. Dělat si ideály o svých spoluobčanech je zbytečné a naivní. O to více přichází varovných signálů pro ty začínající a dokonce i pro ty ještě neprovozované nové TV stanice, jaké to mají a budou i v budoucnu mít těžké s uplatněním na TV trhu. Není to ale moc potěšující informace. Na opravdu dostatek zajímavějších pořadů (cestopisy, naučné a vzdělávací) si proto budeme muset ještě asi dlouho počkat, nebo dokonce rezignovat?
  • 26. 11. 2009 11:25

    Katoda
    Zajímavých pořadů je dostatek, jen prostě nejsou (nebo jen minimum) v nabídce volně vysílajících stanic. Kdo chce, ten si je najde a připlatí si. I v jiných oblastech, než je televizní vysílání, se za kvalitu připlácí.
  • 26. 11. 2009 13:21

    Pamětník
    Vaše poznámky beru, ale zároveň jim moc nerozumím. Pokud přistoupíme na fakt, že většina diváků v Česku už má možnost příjmu stanic ze satelitů (alespoň někteří diskutující jsou o tom přesvědčeni a přesvědčují o tom i ostatní), nebo jsou abonenty kabelovek, potom mají tito diváci k dispozici i ty stanice se zajímavými pořady. Jejich sledovanost je ukryta v segmentu Ostatní a poměr 1 : 5 ve prospěch Novy nenaznačuje, že by to byl jen problém kvůli připlácení. Jen si opět někteří myslí, že satelitní příjem automaticky spadá do kategorie FREE, třeba i díky EMU.
    Asi bude lepší nad tím mávnout rukou a přijmout sledovanost TV v Česku jako fakt.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).