Hlavní navigace

Nova podepsala nečekaně kontrakt na placené služby v pozemním vysílání

2. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vlastník televize Nova, společnost Central Europe Enterprises, učinila první krok k tomu, aby mohla v rámci pozemního vysílání nabízet placené služby. Bližší informace zatím nejsou známy.

Britská firma Motive Television Services Ltd dnes oznámila, že podepsala kontrakt se společností CET 21, mimo jiné provozovatelem televize Nova, na spuštění videoportálu Voyo prostřednictvím pozemní digitální sítě. Motive Television Services Ltd na svých webových stránkách doslova hovoří o této službě jako o novém televizním servisu využívajícím obsah serveru Voyo skrze pozemní digitální vysílání. Služba se bude označovat jako „Voyo DTT Services“.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Voyo má 30 tisíc předplatitelů, plán 100 tisíc pro letošek zůstává. Chce je i Topfun

Server DigiZone.cz za tímto účelem oslovil přímo televizi Nova, ale ta se k celé záležitosti zatím nevyjádřila a je otázkou, zdali tak v tuto chvíli vůbec učiní. Motive Television Services má být jakýmsi technickým operátorem této služby. Bude zodpovídat za dodávku technologií a řízení projektu. Na něm se má začít pracovat ještě tento měsíc a do komerčního provozu má být uveden na počátku roku 2013. Tisková zpráva nevylučuje ani expanzi na další trhy, na nichž CME působí.

UX DAy - tip 2

ROZHOVOR: Topfun a Voyo si konkurují, proti pirátům by se ale měli spojit, míní Radek Přikryl

Tato dohoda je výsledkem dlouhodobého procesu hodnocení a plánování, po kterém se CME (vlastník televize Nova a dalších kanálů pod její hlavičkou, pozn. red.) rozhodla zvolit platformu Motive’s Television Anytime Anywhere v České republice s možným využitím na dalších trzích, kde působí, uvedl mimo jiné při této příležitosti výkonný ředitel Motive Television Services Leonard M Fertig. Nova by byla vůbec první televizí, která by s podobným modelem na náš trh přišla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).