Hlavní navigace

Nova natáčí nový detektivní seriál s Miroslavem Donutilem. Tajemstvím zůstává jeho název

22. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: TV Nova
UVNITŘ GALERIE – Televize Nova a produkční společnost Bionaut zahájily v Praze natáčení původního českého detektivního seriálu z právního prostředí. Jeho název ale zatím neodtajnily.

Nový seriál natáčený v exteriérech po celé České republice má vycházet z tradice klasických detektivních románů, ale je vyprávěný pro diváky 21. století. Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou idealistický a trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král v podání Matěje Hádka a extrovertní a cynická advokátka Lenka Braunová, kterou hraje Tereza Hofová.

Jsou sice každý jiný, občas si lezou na nervy, ale nakonec se skvěle doplňují. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého, ztvárněného Miroslavem Donutilem, společně odhalují zločiny za zavřenými dveřmi, rodinná tajemství, napravují křivdy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. V hlavních rolích se dále představí Jan Cina, Anna Linhartová a Miloš Vávra. Hlavním režisérem je Vladimír Michálek.

„Moje postava je velmi osobitá – trochu podivínský, nadprůměrně inteligentní soukromý vyšetřovatel. Je to člověk s problematickou minulostí – před 15 lety spáchal závažnou loupež a poté se skrýval před spravedlností. Po 15 letech je jeho zločin promlčený a on se vrací zpět. Čeká na něj několik překvapení, ale hlavně dostává druhou šanci napravit svoje minulé hříchy,“ prozradil herec Matěj Hádek.

BRAND24

„Já hraju postavu mladého koncipienta v advokátní firmě. A na roli jsem se připravoval zodpovědně. Moje maminka totiž už dlouho dělá v jedné advokátní kanceláři, takže to prostředí už trochu znám. Atmosféra na place je skvělá, a tak se na natáčení těším,“ doplnil herec Jan Cina.

Novým televizním seriálem, který každým dílem odvypráví jeden uzavřený případ, se prolínají také osobní příběhy hlavních hrdinů a postupné odkrývání jejich tajemné minulosti. Diváky čeká kromě napětí a tajemství i humor mezi ústřední dvojicí.

  • Produkční společnost: Bionaut
  • Producent Bionaut: Vratislav Šlajer
  • Producent TV Nova: Kateřina Shaya
  • Dramaturg TV Nova: Iva K. Jestřábová
  • Hlavní scenárista: Štefan Titka
  • Scénář: Ondřej Provazník, Robert Geisler, Tomáš Končinský, Tomáš Hodan, Emil Rhounek
  • Hlavní režisér: Vladimír Michálek
  • Režiséři: Petr Zahrádka, Slobodanka Radun
  • Kamera: Martin Žiaran, Marek Janda, Jiří Málek

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).