Hlavní navigace

Nová Digi TV nahradí starou do poloviny roku 2016, zákazníci mají na migraci tři čtvrtě roku

9. 9. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Nová podoba satelitní služby Digi TV odstartuje 1. října, nabídne šest programových balíčků a základní balík 73 programů včetně fotbalové Premier League za 299 korun měsíčně.

Tři čtvrtě roku budou mít zákazníci tuzemské satelitní služby Digi TV na to, aby přešli na její novou verzi a vyměnili si set-top-box nebo CAM modul s přístupovou kartou k televizoru se satelitním tunerem. Takzvaná Nová Digi TV odstartuje 1. října a současnou platformu nahradí do poloviny roku 2016. Dnes o tom informoval provozovatel služby, společnost Lama Energy. Operátor už všem zákazníkům rozeslal informační dopis s nabídkou urychleného přechodu na Novou Digi TV. Této možnosti již využily tisíce klientů, konstatuje Lama Energy.

ROZHOVOR: Chystáme změnu kódování. Klienty čeká výměna přijímačů, říká šéf satelitní Digi TV

Většina těch, kteří nám volají, se zajímá o volné termíny pro migraci na novou službu a chtějí přejít v nejbližším možném čase. Zákazníkům se líbí především možnosti nových kanálů a balíčků, které s Novou Digi TV mají, a v neposlední řadě vítají lepší kvalitu vysílání, říká manažerka zákaznického centra Digi TV Iveta Šlapatová. Kvůli velkému zájmu volajících ale upozorňuje, že telefonickou formou se přechod na Novou Digi TV může vyřizovat poněkud déle. Nejefektivnější je zanechat vzkaz na webovém formuláři, který zájemci o Novou Digi TV naleznou na adrese http://cz.digi.tv/nova-digi/, a naši operátoři se sami se zákazníkem spojí, ujišťuje.

K TÉMATU: Satelitní služba Digi TV zařazuje Sport 2, přidá i filmy a erotiku

Prodleva mezi objednávkou migrace na Novou Digi TV a reálným příchodem montážníka má podle Šlapatové trvat řádově několik týdnů. Do té doby divákům funguje Stará Digi TV bez omezení a navíc s novými programy, jako je Sport 2 nebo dětský kanál Nickelodeon a od 15. září filmový kanál AMC či erotický kanál Dorcel, dodala šéfka zákaznického centra. Novou Digi TV získá zákazník po podpisu dodatku smlouvy, na jehož základě mu bude instalován nový set-top-box nebo CAM modul. Výhodou nové technologie je i vyšší odolnost proti rozmarům počasí, například prudkým dešťům, které mohou způsobovat výpadky signálu, slibuje operátor.

ČTĚTE TAKÉ: Nová Digi TV bude mít šest nabídek, počet kanálů v HD se rozšíří na šestnáct

Nová Digi TV není jen reklamní slogan; jedná se skutečně o kvalitativně novou službu na nové technické platformě, ujišťuje provozní ředitel Digi TV Vladimír Rusnák. Rádi bychom také zákazníkům zdůraznili, že Nová Digi TV je díky prodeji do českých rukou jediný čistě český satelitní operátor na trhu. Všechny daně, včetně daně z příjmu jsou odváděny v České republice. Nová Digi TV nabídne šest programových balíčků, základní balík o 73 programech včetně přístupu k přenosům fotbalové Premier League vyjde na 299 korun měsíčně. Oproti stávajícímu základnímu balíku Staré Digi TV tak zdraží o 39 korun. Provozovatel zdražení kompenzuje rozšířením počtu programů v HD kvalitě i zcela nových stanic, které dosud v nabídce Digi TV chyběly.

NAPSALI JSME: Digi TV jde proti konkurenci, po letech vrátí HBO a zařadí kanály s vysokým rozlišením

Po přechodu Digi TV na současného vlastníka platforma doplnila české televizí programy Telka, Smíchov, Prima Zoom, Prima love, ČT :D, ČT art, dále Sport 2 a Nickelodeon. V nejbližší době nabídne v základní nabídce i ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD. Pro náročnější klienty je připraven balíček rozšířený o 25 programů, zvláště o žádané sportovní programy, například Digisport 1 HD a Digisport 2 HD, které přinesou oblíbenou Premier League v sezoně 2015/16 ve vysokém rozlišení (v SD verzi jsou součástí základní nabídky) a dále o nové hudební, filmové a dětské kanály, to vše za příplatek 199,– Kč. V neposlední řadě bude nabídka obohacena o prémiový filmový balíček programů HBO, tedy HBO HD, HBO 2 a HBO COMEDY, které lze přikoupit také za 199,– Kč, konstatuje Digi TV.

BRAND24

K VĚCI: Satelitní služba Digi TV vyřadí v Česku některé kanály, nahradí je atraktivnější

Jako nejvýhodnější se podle Digi TV jeví balíček Maxi, který obsahuje 102 televizních programů, z toho 16 v HD kvalitě. Cena této nabídky je 699 korun měsíčně. Součástí balíčku Maxi je i kanál HBO GO, vysílající nejznámější hollywoodské blockbustery a seriály, dodává Digi TV. Zákazníci si mohou objednat také set-top-box s možností nahrávání pořadů. Jeho pronájem přijde při podepsání smlouvy na dva roky na 49 korun měsíčně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).