Hlavní navigace

Netflix: kde není a třeba i jen tak nebude

21. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Netflix
Poslední dobou se neustále psalo, kde Netflix všude je, a nově pak i to, jak se liší nabídka typicky v Česku oproti třeba USA. Netflix je ale „jen“ ve 190 zemích světa.

Kolik je celkem na planetě států, jsem si musel najít. Není to ale tak jednoduché. Nicméně pro naše účely berme, že tu podle Wikipedie je 196 nezávislých, široce uznávaných států

Netflix pak především není v Číně. Sice na tom dlouhodobě pracuje, říká, že má trpělivost, nicméně je otázkou, zda se tam letos dostane nebo zda se tam vůbec kdy dostane.

K TÉMATU: Netflix dorazil oficiálně do Česka

Netflix vstupuje na planetu Zemi (glosa)

Skokové rozšíření o 130 zemí, o kterém jsme psali 6. ledna, znamenalo v praxi především dostupnost obsahu v angličtině. Videopůjčovna ale s přidáním nových zemí k celkově sedmnácti stávajícím podporovaným jazykům přidala ještě arabštinu, korejštinu a zjednodušenou i tradiční (mandarínskou) čínštinu.

Jak bylo řečeno, není sice v pevninské Číně a v Hongkongu, ale přece jen je na Tchaj-wanu, nebo správněji v „Čínské republice (Tchaj-wan)“.

Na interaktivní mapě světa už Česko, a Slovensko, nechybí.
Autor: archiv autora

Na interaktivní mapě světa už Česko a Slovensko nechybí.

A jaké další země v seznamu chybí? Oba americké kontinenty se zdají být podle interaktivní mapy Netflixu pokryty kompletně, v Africe to vypadá jen na severní část Somálska (Somálsko ale jako stát už několik let existuje pouze formálně) a pochopitelně také chybí Severní Korea a Sýrie.

BRAND24

Nejblíže k nám, kde Netflix stále ještě není zastoupen, je ale… Ukrajina, a pokud se ptáte, zda je například na Kubě, odpověď zní: ano, je. Vstoupil tam zhruba před rokem a vybrané pořady, mj. House of Cards, Orange is the New Black či vynikající Marco Polo, nabízí za předplatné 7,99 USD, což je u tohoto VOD jakási univerzální částka.

Spoluzakladatel a CEO Netflixu Reed Hastings k tomu řekl: Jsme rádi, že konečně můžeme nabídnout Netflix lidu Kuby…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).