Hlavní navigace

Německo chce být lépe vidět. Stanice Deutsche Welle posilí a promění se

31. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 1. 2012

Německá veřejnoprávní televize ARD výrazně posílí povědomí o značce Deutsche Welle v zahraničí. Na tiskové konferenci v Berlíně dnes představili zástupci tohoto mezinárodního servisu novinky, které se této rozhlasové i televizní stanice týkají. Vysílání pro Evropu se bude nově skládat z 18 hodin anglického programu, zbytek potom vyplní německé vysílání. Deutsche Welle především posílí ve španělsky hovořících zemích Severní a Jižní Ameriky.

NEPŘEHLÉDNĚTE: BBC News spustila zpravodajství v chytrých TV. Dostupné je i v Česku

Ve vysílání Deutsche Welle chce ARD využít nejen více materiálu ze svého vysílání, ale také od sesterských stanic ZDF. Významnou novinkou bude také zpravodajský servis této veřejnoprávní instituce určené pro zahraničí, který bude nově umístěn na snadno zapamatovatelné adrese www.dw.de. Do nového designu a struktury rubrik bude přepracován od pondělí 6. února. Portál bude nejen vícejazyčný, ale také multimediální. K dispozici budou články, video, audio i multimediální obsah, slíbil generální ředitel Deutsche Welle Erik Bettermann.

BRAND24

Z ARCHIVU: Deutsche Welle kvůli krizi spolupracuje s tamní veřejnoprávní TV

Ke sjednocení organizace byl vytvořen jednotný komporátní design včetně nového televizního a on-line servisu. Nový design je nezbytnou investicí pro úspěch v multimediálním průmyslu, zdůvodnil tento krok Bettermann. Nová organizace jednotlivých platforem a zpravodajského servisu má umožnit divákům snadno se zorientovat a těžko zapomenout. Nové logo podle generálního ředitele Deutsche Welle přinese lepší komunikaci a lépe bude odrážet všechny služby tohoto veřejnoprávního média určeného pro zahraničí – dostupný po celém světě a ve všech jazycích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).