Hlavní navigace

Německá RTL zvažuje expanzi do zahraničí, spustila by zde mezinárodní kanál

21. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Neplacené stanice RTL se standardním rozlišením vysílají na satelitu Astra nekódovaně do celé Evropy, HD verze jsou kryptovány a zpřístupněny pouze klientům služby HD+.

Speciální kanál pro mezinárodní trh pod označením RTL International zvažuje spustit německá mediální skupina RTL. Informovala o tom tamní média s odvoláním na regulátora ZAK, který schválil název pro tento kanál. RTL International by měl být „best of“ kanálem s produkcí RTL. Měl by obsahovat mimo jiné informační a zábavné formáty. Stanice nemá být určená pro volnou distribuci, ale placené služby. Server DWDL.de připomněl, že podobnou stanici už provozuje konkurenční mediální skupina pod názvem ProSiebenSat.1 Welt. Ta odstartovala přesně před deseti lety, v roce 2005.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Německá RTL plánuje za dva roky přejít na standard DVB-T2, sází na vysílání v HD

ProSiebenSat.1 Welt funguje v současné době jako televizní stanice pouze v Severní Americe, konkrétně v Kanadě, jako webová platforma pak dále v několika evropských zemích – Francii, Velké Británii, Irsku, Nizozemsku, Španělsku, Rusku, Polsku, Maďarsku a Itálii, Jižní Americe (Argentina, Brazílie, Paraguay) a Africe (Jihoafrická republika). Na satelitu Astra funguje jak ProSiebenSat.1, tak i RTL Mediengruppe, respektive jejich základní kanály, v režimu free-to-air, tedy nekódovaně. Jedná se o verze se standardním rozlišením. HD verze jsou naopak dostupné pouze Němcům díky placené službě HD+.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).