Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nejmodernější WiFi bez velkých investic od CCblue - "Recenzovaný model tak není vhodný pro uživatele, kteří...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2014 10:12

    CCblue

    "Recenzovaný model tak není vhodný pro uživatele, kteří mají to štěstí, že disponují internetovou přípojkou s reálnou přenosovou rychlostí vyšší než 100 Mb/s." - a co ten, kdo má v síti NAS? On je docela rozdíl mezi sto megabity a gigabitem. Takže psát, že je to důležité jen k připojení k internetu je docela nesmysl.

  • 9. 5. 2014 18:34

    Jiří Macich ml.

    Zřejmě jste nečetl dál, protože hned následuje pasáž „V českých podmínkách je ovšem vážnějším nedostatkem skutečnost, že s tímto routerem si nevybudujete moderní GLAN síť, kde data proudí rychlostí až 1 Gb/s. Je to škoda, protože přenosová rychlost 1 Gb/s je dnes hojně podporována stacionárními zařízeními typu osobních počítačů, chytrých televizorů, multimediálních center, herních konzolí anebo síťových úložišť. Nejde přitom jen o rychlost sítě, ale i o její kapacitu. Obecně datový provoz v lokálních sítích narůstá, takže podporu rychlosti 1 Gb/s nelze již vnímat jako luxus.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).