Hlavní navigace

National Geographic u nás vstupuje na pole on-demand služeb, spustí Nat Geo Play

27. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tematické programy pod hlavičkou National Geographic se stanou dalšími kanály, které nabízejí on-demand obsah. Doposud šlo hlavně o doménu filmových kanálů, například HBO.

Dokumentární kanály National Geographic Channel a Nat Geo Wild začnou nabízet v České republice a na Slovensku novou službu video-on-demand (video na vyžádání) nazvanou Nat Geo Play. Projekt byl vyvinut pro operátory, kteří by plánovali nabídnout zájemcům něco navíc, tedy nelineární obsah. Společnost Fox International Channels se tímto krokem snaží vyjít vstříc trendu, který je čím dál tím populárnější – sledování video obsahu kdekoliv a kdykoliv. Zákazník dostane možnost komunikovat přes tablety i mobilní telefony.

K TÉMATU: HBO překvapilo: Začalo streamovat své vysílání přes portál HBO GO

Služba už je delší dobu dostupná v Turecku, nedávno expandovala také do Polska. K dispozici bude přibližně 60 hodin obsahu, který se neustále obměňuje. Měsíčně se objeví v Nat Geo Play okolo 15 nových titulů. Přibližně čtvrtina obsahu se měsíčně obnoví úplně. Dostupnost služby se bude odvíjet od toho, zdali na ni budou mít operátoři smlouvu s provozovatelem kanálů National Geographic. Tím je v České republice a na Slovensku společnost Channel, která mimo jiné zastupuje také značku Disney nebo Travel Channel.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Tvůrci nové videotéky Ivio: umožníme lidem, aby si filmy stáhli a přehráli offline jako na Uložto

Na Nat Geo Play budou k dispozici plnohodnotné epizody, pro které má její provozovatel v České republice a na Slovensku internetová práva. K dispozici budou i webepizody, tedy speciální epizody, které vznikají čistě pro tuto službu. Aplikace bude dostupná ke stažení zdarma na platformách iOS a Android v odpovídajících internetových obchodech. Start služby v obou zemích bývalé federace bude doprovázet promo, která se objeví v lokalizované podobě jak na kanálu National Geographic Channel, tak i Nat Geo Wild.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).