Hlavní navigace

Naděje na iVysílání od Samsungu ožívá. Firma ho poslala ke schválení

9. 6. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
9. 6. 2011

Pesimisté, kteří už nad widgetem iVysílání pro televizory Samsung zlomili hůl, by měli zpozornět. Nyní se totiž zdá, že majitelé této značky se videoarchivu České televize v jeho plné kráse přece jen dočkají. Widget iVysílání byl už původně pro modelovou řadu roku 2010 vyvinut. Problém byl v tom, že jeden ze serverů ČT běžel na starší platformě Windows, se kterou měl Samsung problémy. Dohoda s Českou televizí byla taková, že buďto bude obsah fungovat na všech serverech, nebo ne. Vše se mělo vyřešit přechodem veřejnoprávního média na kódování MPEG-4/H264. Jak se bohužel ukázalo, problém tímto vyřešen nebyl.

Z ARCHIVU: Samsung představil iVysílání České televize ve svých produktech

Dostali jsme se do stavu, kdy jsme zjistili, že kompatibilita dat, která Česká televize posílá na rozhraní, ze kterého si bereme stream, bohužel nebyla zajištěna. Sáhli jsme tedy k řešení, kdy jsme vyvinuli vlastní přehrávač. Ten byl před dvěma dny poslán do naší centrály v Koreji, a když bude prokázáno, že funguje dobře, přehrávač se zakomponuje do aplikace iVysílání, která už je jako taková připravena. Vše může trvat v horizontu několika týdnů, než se přehrávač schváli po stránce funkčnosti a kompatibility, popsal serveru DigiZone.cz celou problematiku regionální manažer Samsungu pro Českou a Slovenskou republiku Ondřej Lukáč. Poté by došlo k nasazení do televizorů.

BRAND24

ROZHOVOR: V mobilních aplikacích ještě letos předběhneme ČT, věří technický šéf Óčka

Samsung nyní usilovně pracuje na tom, aby televizory přizpůsobil potřebám tuzemských diváků. První vlaštovkou bylo představení widgetu hudební televize Óčko, který je prozatím dostupný pouze majitelům televizorů z letošního roku. To by se ale brzo mělo změnit. Pouze u widgetu Óčka ale nezůstane. Samsung má nemalé cíle. Do konce roku by chtěl spustit až 20 lokálních aplikací ze všech oblastí zábavy. Nejočekávanější je pravděpodobně videopůjčovna, která bude v ČR a SR fungovat formou objednání přes SMS. Počítá se však také s on-line vysíláním, zpravodajstvím, sázkami… Lukáč nevyloučil ani jednání s dalšími stanicemi. Zpětná kompatibilita k modelům roku 2010 by měla být dostupná téměř u všech widgetů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).