Hlavní navigace

Na Slovensku startuje nová FTA sportovní televize 213

26. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 213
Podle informací serveru Mediálně.sk by měla na začátku října začít na Slovensku vysílat nová sportovní televize 213.

Za novou slovenskou sportovní televizí 213 (název má symbolizovat stupně vítězů) stojí podle serveru Mediálně.sk společnost Elements Channel. Ta vznikla letos v lednu a jejími majiteli jsou podle obchodního rejstříku bývalý motocyklový závodník Vladimír Častka, který by měl být i hlavním investorem, a herečka Viola Mariner. Oba figurují i ve společnosti Elements Production.

Šéfredaktorem televize, která chce vysílat free-to-air, by měl být René Stern, který přišel z televize Digi Sport. Na stanici bude působit i marketingová manažerka Adriana Hosťovecká, taktéž známá ze stanice Digi Sport. Nová televize sídlící v Šamoríně by měla zahájit vysílání na začátku října.

UX DAy - tip 2

Podle všeho by 213 měla vysílat i nejvyšší slovenskou fotbalovou ligu, server Mediálně.sk odkazuje v této souvislosti na rozhovor s ředitelem Únie ligových klubov Michalem Mertinyákem pro web Fortunaliga.sk, ve kterém zaznělo, že domáci futbal bude vysielať aj tretia televízia.

Kanál 213 by se měl objevit v platformách Nová Digi TV SK, Magio Sat a freeSAT od 1. října, zkušební vysílaní začalo 24. září. Zatím je ale ještě na Satelite Thor 6 nebo Intelsat 10–02 v nedohlednu…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).