Hlavní navigace

Na podzim se diváci HBO dočkají drog, umělého vědomí i Sarah Jessicy Parker

30. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: HBO
UVNITŘ VIDEA – HBO představilo podzimní seriálové premiéry. Diváci se dočkají novinek Westworld, Divorce, Insecure a High Maintenance.

Seriál Westworld je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať ušlechtilou, či zvrhlou. V příbězích, kde se kříží blízká budoucnost s minulostí a dá se v ní dle představivosti manipulovat. Seriál je inspirovaný celovečerním filmem Westworld, který napsal a zrežíroval Michael Crichton.

V hlavní roli seriálu se představí Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Simon Quarterman, Angela Sarafyanov, Luke Hemsworth a Clifton Collins jr.

Westworld vznikl pod hlavičkou produkční společnosti Bad Robot Productions, Jerry Weintraub Productions a Kitter Films ve spolupráci s Warner Bros. Television. Producent, autor a režisér je Jonathan Nolan; hlavními producenty jsou Lisa Joy, J.J. Abrams, Jerry Weintraub a Bryan Burk. Westworld se skládá z deseti hodinových epizod.

Do hlavní role seriálu Divorce, který nabídne deset půlhodinových dílů, byla obsazena Sarah Jessica Parker. Ta je také jednou z hlavních producentek seriálu. Parker hraje Frances, ženu, jež náhle přehodnotí svůj život i své manželství a postupně začíná zjišťovat, že opustit minulost a začít nový život je těžší, než si původně myslela. V seriálu dále hrají Thomas Haden Church, Molly Shannon, Talia Balsam, Tracy Letts, Sterling Jerins a Charlie Kilgore. Pilotní díl napsala Sharon Horgan; režie: Jesse Peretz.

Producenty seriálu Divorce jsou Paul Simms, Sarah Jessica Parker, Sharon Horgan, Alison Benson a Aaron Kaplan.V komedialním seriálu Insecure, který se skládá z osmi půlhodinových epizod, hrají Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis a Lisa Joyce. Ten pojednává o přátelství dvou černošek a jejich nepříjemných zážitcích i pikantních strastech. Scenáristkou seriálu je Issa Rae, která je zároveň producentkou seriálu. Dalšími producenty jsou Prentice Penny, Melina Matsoukas, Michael Rotenberg, Dave Becky a Jonathan Berry.

BRAND24

Šestidílný komediální seriál High Maintenance pojednává o brooklynském drogovém dealerovi, který zajišťuje potřeby klientům, jejichž neurózy přímo zrcadlí různorodost města, ve kterém žijí. Ben Sinclair v něm hraje hlavní roli přátelského dealera marihuany. Seriál nabízí letmý pohled do všedních životů jeho „zákazníků“. O scénář se postarala manželská dvojice Katja Blichfeld a Ben Sinclaire, kteří jsou zároveň producenty společně s Russellem Gregorym.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).