Hlavní navigace

Na Ostravsku se Primy Max v DVB-T dočkají až v únoru, tři měsíce po jejím startu

3. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Regionální pozice v multiplexu 3 na Ostravsku bude do konce ledna 2016 obsazena tamní televizí Polar. Prima nechce během tohoto přechodného období vysílat na náhradním kanálu.

Tříměsíční zpoždění oproti zbytku republiky bude mít na Ostravsku start pátého programu skupiny FTV Prima, filmového kanálu Prima Max. Tedy alespoň v DVB-T. Programovou pozici v multiplexu 3, kterou má stanice obsadit, totiž bude až do konce ledna 2016 využívat stávající klient Českých Radiokomunikací, ostravská televize Polar. Prima se rozhodla nevyužít možnosti dočasného vysílání na náhradním kanálu v Regionální síti 8, kterou na Ostravsku rovněž provozují České Radiokomunikace, a chce rovnou odstartovat na definitivním kanálu v multiplexu 3. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel Primy Patrik Slavík.

K TÉMATU: Velké manévry v multiplexu 3: regionální televize musí odejít kvůli Primě Max

V ostravském regionu plánujeme start nového kanálu Prima Max počátkem roku 2016. Diváky budeme o přesném termínu informovat prostřednictvím médií a našich webových stránek, uvedl Slavík. Dříve než 1. února 2016 se ale Prima Max v multiplexu 3 na Ostravsku neobjeví. Serveru DigiZone.cz to už minulý týden naznačil jednatel televize Polar Jaroslav Korytář, který připravuje přechod této regionální stanice do multiplexu 4. TV Polar začne v multiplexu 4 zkušebně vysílat od 3. listopadu 2015, v multiplexu 3 vysílání ukončí 31. ledna 2016. Celé tři měsíce tedy bude Polar vysílat na dvou kanálech současně a diváci budou důkladně informováni o tom, jak si mají TV Polar přeladit, vysvětlil Korytář.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Radim Pařízek nemusí získat všechny regionální televize, kterým končí smlouva v multiplexu 3

V žádném jiném regionu, kterého se týká odchod regionálních televizí z multiplexu 3 a na jejich programovou pozici přijde Prima Max, se zdržení netýká. V Praze, kde regionální pozici v multiplexu 3 využíval Sport 5, už tento program v dané síti nevysílá, ve východních Čechách a na Liberecku se 12. listopadu uvolní pozice po Východočeské televizi V1 a 20. listopadu odejde z multiplexu 3 Jihočeská televize, která vysílá na Českobudějovicku a širokém okolí. TV Polar a Jihočeská televize již oznámily přechod do konkurenčního multiplexu 4 Radima Pařízka, Východočeská televize V1 zvolila Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací. Sport 5 již vysílá v Regionální síti 8.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).