Hlavní navigace

Na KVIFF 2016 představeni i Četníci z Luhačovic

11. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
UVNITŘ VIDEO – Karlovarský filmový festival (KVIFF) skončil. Diváci se mohli seznámit i s chystaným seriálem ČT ukazujícím počátky českého četnictva po 1. světové válce.

Delegace tvůrců v čele s režisérem Biserem Arichtevem, kreativním producentem Janem Maxou a mj. i spoluautorem scénáře Tomášem Feřtkem na KVIFF představila další rozsáhlý dobový projekt, který diváky zavádí do roku 1919. Tehdy přijíždí dvojice mladých strážců zákona v podání Martina Donutila a Roberta Hájka na své první působiště do opuštěné stanice v lázeňském městě na jihu Moravy.

Po Četnických humoreskách nebylo vůbec lehké najít nový klíč ke zpracování četnické tématiky. Když však autor projektu Petr Bok přišel s nápadem na zpracování začátků českého četnictva, se vší drsností období těsně po první světové válce a nejistotou, zda nová republika má vůbec nějakou budoucnost, pochopili jsme, že se nám právě taková příležitost naskytla, říká ředitel vývoje pořadů a zároveň kreativní producent seriálu Jan Maxa. 

ČTĚTE TAKÉ: Četníci z Luhačovic jdou do finále. Začínalo se na podzim 2014

Životopisná sága Já, Mattoni se v premiéře představila karlovarskému publiku

První spin-off České televize, Rapl, bude k vidění ve Varech

BRAND24

Každá z dvanácti epizod seriálu České televize nabídne dva uzavřené kriminální případy, které vycházejí ze zločinů příznačných tehdejší době.

Kromě Roberta Hájka a Martina Donutila se před kamerou objeví i rakouský četnický veterán v podání Pavla Zedníčka, velitelé stanice Jiří Langmajer, Karel Dobrý a Robert Jašków, dále Pavla Tomicová, Vica Kerekes, Marek Holý, Jan Vlasák, Alena Mihulová a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).