Hlavní navigace

Na konci srpna představí Česká televize seriál Rapl

10. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Česká televize
UVNITŘ GALERIE – Ve třináctidílném seriálu Rapl se na obrazovky vrací postava svérázného detektiva Kuneše ze tři roky starého Cirkusu Bukowsky.

První spin off České televize, který oproti původní sérii slibuje „více života“, odstartuje na ČT 1 v pondělí 29. srpna ve 20 hodin. Detektiv Kuneš, kterému hrozí nucený odchod od policie, se v Raplovi dostává díky zásahu své nadřízené na stáž do oblasti Krušných hor. Měl by zde objasnit dva roky starou vraždu policistky, jejíž vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě. Jenže pohraničí, kde je kriminalita na jedné z nejvyšších úrovní v republice, před něj klade jeden případ za druhým. Na své skutečné poslání tak Kuneš nemá ani klid, ani čas.

BRAND24

Snažili jsme se o to, aby příběh Rapla nebyl černobílý, aby se do něho dostala i určitá dávka humoru. Myslím, že v tom jsme se trochu poučili z Cirkusu Bukowsky. Stejně jako v něm je Kuneš silná a zajímavá postava, na které příběh stojí, ale pokusili jsme se do něj vtlačit trochu víc života, říká režisér a scenárista Rapla Jan Pachl, který s Hynkem Čermákem spolupracoval nejen na Cirkusu Bukowsky, ale i na koprodukčním filmu České televize Gangster Ka.

Důležitou roli v seriálu hraje i samotné prostředí. Celý seriál, kromě asi deseti dnů, jsme natáčeli v Krušných horách. Ačkoli se to nejdříve zdálo jako fantaskní nápad, který se nepodaří zrealizovat, povedlo se to. Bylo to občas ale náročné, například když bylo venku mínus šestnáct. Natáčení se mnou není jednoduché. Čím víc je krušnější krajina, tím víc mě to baví, uvedl Pachl.

režie: Jan Pachl // námět: Jan Pachl a Josef Viewegh // scénář: Jan Pachl // kreativní producent: Josef Viewegh // výkonný producent: Vladimír Kořínek, Jakub Bílý // kamera: Marek Janda // dramaturg: Petr Pauer // hudba: Tadeáš Věrčák // architekt: Pavel Ramplé // vedoucí produkce: Jakub Bílý // kostýmní výtvarnice: Vladimíra Fomínová // zvuk: Petr Čechák // střih: Petr Pauer // hrají: Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Miroslav Etzler, Lukáš Vaculík, Kristýna Frejová, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer a další

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).