Hlavní navigace

Multiplex 4 „zlobí“ diváky ve východních i jižních Čechách. Nemohou ho naladit

3. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někteří diváci nemohou vůbec naladit programy multiplexu 4, přesto, že mají bezproblémový signál. Čím je to způsobeno? Jeho provozovateli chybí v datovém toku jeden z důležitých parametrů.

I po týdnu po oficiálním spuštění multiplexu 4 v dalších lokalitách se tato síť potýká stále s některými technickými problémy, které čtenáři pravidelně hlásí na naše diskusní fórum. Jedním z nich je například absence takzvané tabulky NIT u východočeského vysílače Hradec Králové – Chlum a jihočeské lokality České Budějovice – Kleť. Tento parametr, který ještě spolu s další hodnotou zjednodušeně řečeno uvádí technické parametry služby, v multiplexu úplně chybí. Některé přijímače si tak vůbec s naladěním této sítě nedokážou poradit.

Tipy C

K TÉMATU: TV Pohoda od pátku do dneška nevysílala. Vyhořelo jí úložiště dat

Problém se může projevit několika způsoby. Některé televizory nemusí multiplex 4 vůbec naladit. To je mimo jiné příklad značky Sony. Mám doma tři a ani jedna nejde, uvedl v diskusním fóru DigiZone.cz jeho čtenář Petr Žipek. Jeho slova pak potvrdil i pan Roman z Hradce Králové: Stále chybí názvy stanic (o EPG ani nemluvě). Naopak přijímače, které si s naladěním multiplexu poradí, mohou identifikovat kanály jako kombinaci písmen a čísel, například „666000 SID 0×101“. Popisovaný problém se může také projevit tak, že přijímačům velmi dlouhou dobu trvá, než programy uloží.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).