Hlavní navigace

Multiplex 4 výrazně zlepšil pokrytí v severních Čechách a na Olomoucku

3. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ MAPY POKRYTÍ Diváci v dotčených oblastech už si mohou kromě kanálů ČT 1 HD, Nova HD a TV Pohoda naladit také stanici Fanda

Po výrazném zlepšení signálu ve středních Čechách a na Vysočině se dočkali kvalitnějšího signálu multiplexu 4 obyvatelé dalších částí České republiky. Operátor včera podle informací od našich čtenářů výrazně zkvalitnil signál v severních Čechách (Liberecko, Jablonecko) a také v Olomouckém kraji, respektive přímo v Olomouci. Operátor multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting, o tomto kroku zatím oficiálně neinformoval, jakmile ale budou k dispozici mapy pokrytí, server DigiZone.cz je svým čtenářům poskytne.


Zdroj: Digital Broadcasting

Mapa pokrytí multiplexu 4 z pražského vysílače Ládví

NEPŘEHLÉDNĚTE: Multiplex 4 ve středních Čechách a na Vysočině výrazně zlepšil signál. Víme proč

Černá Studnice se podle informace od našich čtenářů dočkala všesměrového anténního systému a signál je nyní možné kromě severních Čech zachytit nejen ve středních Čechách, ale například i v Praze. Signál z tohoto vysílače má na 25. kanálu maximální povolený výkon stanovený Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) 10 kW. Pro Nymbursko, Kolínsko, Kutnohorsko a Prahu-východ tak nakonec bude lepší lovit Černou Studnici, než Prahu nebo Kozmice, doporučuje externí spolupracovník DigiZone.cz Jakub Melín.

BRAND24


Zdroj: Digital Broadcasting

Mapa pokrytí multiplexu 4 z vysílače Černá Studnice u Jablonce nad Nisou

ČTĚTE TAKÉ: Ládví bude nejsilnější z pražských vysílačů multiplexu 4. ČTÚ mu udělil oprávnění

Definitivní anténní systém je už umístěn s největší pravděpodobností i na Olomoucku. I zde se divákům výrazně zlepšil signál multiplexu 4. O zlepšení signálu této sítě informovala ve včerejších Televizních novinách i TV Nova, která tu šíří svůj program Fanda. Po 3 měsících v Loučce u Bílska zhruba 24 km od Olomouce potvrzuji příjem multiplexu 4, informoval na fóru DigiZone.cz jeho čtenář Pavel Navrátil. Signál na Olomoucku je šířen z lokality Slavonín na kanálu 44 výkonem 10 kW. Operátor v nejbližší době hodlá zprovoznit také nový pražský vysílač Ládví s téměř 20 kW.


Zdroj: Digital Broadcasting

Mapa pokrytí multiplexu 4 z olomouckého vysílače Slavonín

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).