Hlavní navigace

Multiplex 4: odstranili jsme problémy se synchronizací pražských vysílačů

29. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čtvrtou televizní síť je možné přijímat na kanále 64 z centrály Telefóniky v Olšanské ulici na Žižkově, z Novodvorské a středočeských Velkých Popovic

Pátý den po startu nové podoby multiplexu 4 odstranil jeho provozovatel, společnost Digital Broadcasting, problémy se synchronizací pražských vysílačů, které vysílají v jednofrekvenční síti na kanále 64. Serveru DigiZone.cz to sdělil většinový vlastník firmy Radim Pařízek. „Oznamujeme tímto, že dnes, 29. června po 17 hodině, byla úspěšně dokončena, tak jak jsme slíbili, synchronizace jednokmitočtové SFN sítě multiplexu 4 na kanále 64 pro Prahu,“ uvedl.

BRAND24

K TÉMATU: Multiplex 4: mnoho povyku pro nic? Zbývá den do ostrého startu

„Od této chvíle mohou diváci v Praze a okolí sledovat televizní kanály umístěné v multiplexu 4 v plné kvalitě signálu. Tedy mimo jiné i finále fotbalového Eura 2012 na kanálu ČT 4 HD,“ dodal Pařízek. Stejně intenzivně podle něj probíhá zkvalitňování a rozšiřování pokrytí signálem vysílací sítě 4 i v ostatních částech České republiky. Digital Broadcasting již dříve slíbila, že do 30. června rozšíří pokrytí multiplexu 4 na 73,7 procenta obyvatel Česka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).