Hlavní navigace

Multimediální box Nvidia Shield TV nabízí v českém předprodeji exkluzivně Alza

11. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Nejvýkonnější box pro streamované video a zároveň ultimátní herní konzole Nvidia Shield je oficiálně dostupná i zájemcům z České republiky.

Společnost Nvidia si jako svého zatím jediného obchodního partnera pro Českou republiku vybrala internetový obchod Alza.cz. Ten v rámci předprodeje aktuálně nabízí obě verze přístroje, tedy standardní 16GB Android TV a výkonnější 500GB Android TV Pro.

Verze Standard (bílý box) je v předprodeji za cenu 5999 Kč a na český trh má být podle informací obchodu oficiálně uvedena příští úterý, tedy 17. ledna. Více informací se uvádí na webu Alza.cz.

Verze Pro (černý box) je v předprodeji za cenu 8999 Kč a na trh má být uvedena dle informací obchodu dne 30. ledna 2017. Podrobnější informace naleznou zájemci na webu obchodu.

V tomto článku si krátce představíme hlavní vlastnosti přístroje, s podrobným pojednáním se vrátíme na konci ledna u příležitosti oficiálního uvedení verze Pro na český trh.

Shield je postaven kolem nejpokročilejšího mobilního super-chipsetu Nvidia Tegra X1.

CPU: 4-Core, 64-bit ARM (4× A57 2MB L2)
RAM: 3 GB
GPU: NVIDIA Maxwell (256 jader CUDA®, DX-12, OpenGL 4.5)
Video: H.265, VP9 4K 60 fps
Display: 4K x 2K @ 60 Hz, 1080p @ 120 Hz

Podrobnější informace a konfigurace chipsetu
Nvidia Tegra X1
(klikněte pro zvětšení).

O audiorozhraní se přes připojení HDMI starají systémy Dolby Atmos a DTS-X.

Operačním systémem Shield TV je Android, nejnovější verze 7.0 Nougat s podporou Android TV a Google Cast (vestavěný Chromecast).

Připojení je možné pomocí duální Wi-Fi, Bluetooth a 10/100/1000 Ethernetu.

Přístroj nabízí přístup do videoslužby Netflix ve 4K UHD, což je formát, který nativně podporuje. Nutné je ale stabilní internetové připojení s rychlostí alespoň 25 Mb/s a uživatelský plán podporující streaming v Ultra HD rozlišení.

Uživatel může využít také hlasového vyhledávání Google Voice Search skrze zabudovaný mikrofon, a to jak v dálkovém ovládání, tak v inteligentním ovladači Shield Game Controller.

UX DAy - tip 2

Další podrobnosti a srovnání naleznou zájemci v rozsáhlém článku, který připravujeme na konec ledna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Příznivec a znalec IPTV technologie, externí spolupracovník redakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).