Hlavní navigace

Mňam TV startuje v multiplexu 4, zvýší svůj divácký zásah

4. 7. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Původně pouze čistě kulinářská televize chce diváky oslovit i novými lifestylovými pořady a magazíny. Od září na ni začne moderovat Leoš Mareš.

Lifestylová televize Mňam TV dosáhne k více divákům

Nová lifestylová televize Mňam TV, která se zpočátku orientovala výhradně na vaření, začne vysílat od soboty 4. července, tedy již ode dneška, prostřednictvím multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Provozovatel televize, firma CE Media, to oznámil včera prostřednictvím tiskové zprávy. Serveru DigiZone.cz tuto skutečnost potvrdil i sám operátor digitální zemské sítě. Licenci pro šíření v multiplexu 4 získala Mňam TV na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, které se konalo tento týden. Program bude nadále šířen také v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací.

Usilovně jsme pracovali na tom, abychom byli na změnu připraveni, konstatoval Pál Milkovics, generální ředitel CE Media, která je provozovatelem tematické stanice Mňam TV, a doplnil: Pomůže nám to k rychlejšímu dosažení našich obchodních cílů a jsme velmi rádi, že tato změna přichází nyní, kdy zařazujeme atraktivní programové novinky. Do nového programového schématu se dostal například pořad Život je fajn, kterým provádí bývalá rosnička Tina Pletánková, od 15. července se ve vysílání objeví show Ivy Pazderkové a 7. září budou moci diváci poprvé vidět vlastní pořad Leoše Mareše.

Lukáš Polák: Lifestylová stanice Mňam TV začne vysílat v multiplexu 4 už od zítřka

Lukáš Polák: Mňam TV bude vysílat celoplošně, vybrala si multiplex 4 Radima Pařízka

Lukáš Polák: Zůstane Mňam TV v Regionální síti 8? Provozovatel stanice se odpovědi vyhnul

Vysílací práva pro olympiádu získal Eurosport

Končí éra volně vysílaných televizních přenosů z olympijských her? Podle všeho ano. Mezinárodní olympijský výbor (MOV) v pondělí odpoledne oznámil uzavření exkluzivní dohody s provozovatelem placeného kabelového a satelitního kanálu Eurosport, společností Discovery Communications, na prodeji vysílacích práv pro zimní olympijské hry 2018 v Pchjongčchangu, letní olympijské hry 2020 v Tokiu a další dvě olympiády v letech 2022 a 2024, jejichž hostitelská města ještě nebyla zvolena. Smlouva se týká veškerých práv pro volné a placené televizní vysílání a multiplatformní licence pro všechny evropské země včetně České republiky. Eurosport se zároveň zavázal, že z letních olympiád odvysílá nejméně 200 hodin a ze zimních 100 hodin na zdarma šířených televizních kanálech.

Discovery Communications, která Eurosport převzala teprve loni, zaplatila za výhradní evropská vysílací práva pro čtyři olympiády celkem 1,3 miliardy eur (přes 35 miliard korun), přičemž část práv může přeprodat formou sublicencí dalším subjektům. Provozovatel Eurosportu se zároveň dohodl s MOV na vytvoření nového evropského olympijského kanálu. Způsob jeho šíření však zatím nespecifikovali a jediné, co k tomuto projektu sdělili, je fakt, že má využít hlavní online prezentaci Eurosportu na adrese Eurosport.com a internetovou videoslužbu Eurosport Player. Řadu evropských veřejnoprávních televizí, včetně České televize, oznámení dohody MOV s provozovatelem Eurosportu na exkluzivním prodeji vysílacích práv k olympijským hrám překvapilo.

Jan Potůček: Konec olympijských her zdarma? Práva na roky 2018 až 2024 získal Eurosport

Videoportál Ivio skončil, stejně jako Topfun

Filmová a distribuční společnost Hollywood Classic Entertainment (HCE) ukončila k 30. červnu fungování svého portálu Ivio.tv. Po Videopůjčovně Topfun jde tak v krátké době o druhou službu tohoto typu, která v České republice končí. Na skutečnost upozornil server Mediář.cz, který si všiml stručného textového oznámení na webu provozovatele. To zní následovně: Služba IVIO byla k 30.6.2015 zrušena. Předplatitelům budou jejich přeplatky vráceny zpět, obracejte se laskavě na support@ivio.tv. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení. IVIO

Ukončení služby potvrdil serveru DigiZone.cz i výkonný ředitel HCE Martin Paleček. Produkt nenaplnil naše obchodní očekávání, sdělil ve stručném telefonickém hovoru Paleček, který přislíbil naší redakci bližší informace v průběhu čtvrtečního dopoledne. DigiZone.cz přinesla na toto téma také analýzu. HCE měla se službou velké plány. Kromě webového rozhraní a mobilních aplikací chtěla platforma expandovat i do chytrých televizorů. Firma ji novinářům oficiálně představila začátkem března loňského roku. Ambasadorem projektu se stal herec Jiří Mádl. Co se týká filmových titulů, objevily se tu některé filmové blockbustery, filmové lahůdky i některé béčkové a céčkové snímky.

Lukáš Polák: Videoportál Ivio s filmy zdarma skončil, nenaplnil očekávání jeho provozovatele

Stručně

Rakouská veřejnoprávní televize ORF ukončila k 30. červnu oficiálně nasazení kódovacího systému CryptoWorks, jehož podpora byla ukončena již před několika lety a řada kanálů tak byla dříve, případně později, přístupná prostřednictvím takzvané softwarové emulace (EMU) označované na diskusních fórech díky své zkratce také jako „pštros“.

Lukáš Polák: Rakouská ORF odpojila na satelitu systém CryptoWorks, softwarová emulace skončila

Pouhý krok od zániku jsou slovenské sportovní kanály Slovak Sport.TV. Jejich provozovatel, společnost Slovak Sport, na sebe vyhlásil konkurz kvůli nesplaceným pohledávkám ve výši 1,44 milionu euro (39 milionů korun). O dluzích, které eviduje soud, informoval web Finstat.sk.

Jan Potůček: Slovak Sportům hrozí bankrot, nesplatily pohledávky za téměř 40 milionů korun

Úpravu programového schématu, ale také staničního vizuálu, připravil na začátek letních prázdnin zábavný televizní kanál Smíchov ze skupiny Nova. Od 1. července dostanou hlavní program ve vysílání sitcomy, které se objeví v hlavním vysílacím čase sedmkrát týdně.

Jan Potůček: Smíchov od Novy mění programové schéma a také staniční grafiku

Po satelitní službě Skylink míří nový filmový kanál JOJ Cinema do nabídky dalšího velkého českého operátora. Od 1. července je program také součástí služby O2TV společnosti O2 Czech Republic. Po největším satelitním poskytovateli v České republice je tak k dispozici tato tematická stanice také v nabídce jedničky v oblasti IPTV.

Lukáš Polák: JOJ Cinemu přidává do nabídky další velký český operátor, Kellnerova O2

K 1. červenci došlo v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací k další programové změně. Na programové pozici tematického kanálu Slovak Sport TV 2 se objevila slovenská věštecká a ezoterická televize TV Osem. Podle informací serveru DigiZone.cz si obě televize budou vysílací časy mezi sebe dělit.

Lukáš Polák: V Regionální síti 8 se bude vedle Slovak Sportu 2 objevovat i slovenská TV Osem

BRAND24

Na poli regionálních stanic v České republice došlo k menší změně v severních Čechách. K 30. červnu bylo po několika letech ukončeno vysílání stanice RTM TV, jejíž vysílání bylo určeno pro Liberecko a Jablonecko. Na její pozici se od čtvrtka 2. července objevila nová televize RTM+.

Lukáš Polák: Severočeská regionální televize RTM skončila, nahradila ji nová stanice RTM+

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).