Hlavní navigace

Mňam TV splnila slib a ukončila pozemní vysílání, Mňau TV vysílá dále

1. 12. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Mňam TV
Dnes brzy ráno vypnula společnost Digital Broadcasting během pravidelné údržby vysílání stanice Mňam TV. Sesterská stanice Mňau TV zatím stále vysílá.

Odchod televizních stanic Mňam a Mňau z multiplexu 4 anoncoval už v říjnu Pál Milkovics, CEO společnosti S&P Broadcasting, která převzala aktivity obou stanic od původní Milkovicsovy firmy CE Media. V tiskové zprávě na konci října tehdy Milkovics uvedl, že jeho společnost plánuje posílení kabelového, satelitního a online vysílání.

PODROBNĚJI: Televizní stanice Mňam a Mňau odejdou během listopadu ze zemského vysílání

K ukončení vysílání TV Mňam došlo dnes nad ránem během pravidelné údržby multiplexu 4, který provozuje společnost Digital Broadcasting. Na své pozici zatím stále vysílá sesterská stanice Mňau, její budoucnost je zatím nejasná a podle všeho opustí zemské vysílání i ona. Vyjádření Milkovicse k další budoucnosti televize Mňau doplníme obratem.

Chystá se Mňau zúčastnit peoplemetrového měření?

Obě Milkovicsovy televize obchodně zastupuje mediazastupitelství Media Club, které mimo jiné prodává reklamu na stanicích skupiny Prima a jejích internetových a tištěných titulech, dále na televizích Óčko a Nickelodeon, rádiích skupiny United Services a nejspíš bude i nadále neexkluzivně zastupovat programy TV Barrandov. Ještě na říjnovém setkání s novináři plánoval ředitel Media Clubu Ladislav Dianiška, že by se Mňau TV měla od října objevit i v peoplemetrovém měření.

K TÉMATU: Media Club ohlásil zvýšení ceny televizní reklamy v průměru o dvanáct procent

Rozhodnutí ukončit vysílání v nejsilnější tuzemské platformě by pro televizi Mňam mělo znamenat změnu obchodní spolupráce s Media Clubem, protože odchodem ze zemského vysílání nejspíš přijde o nezanedbatelný počet diváků a ztratí potřebný share. Podle vyjádření provozního ředitele FTV Prima Vladimíra Pořízka ale bude Media Club televizi Mňam zastupovat i nadále, ovšem změní se její pozice v tzv. bundle, tedy balíčku zastupovaných stanic. Podrobnosti týkající se také sesterské stanice Mňau dále zjišťujeme.

Ladislav Dianiška, ředitel mediazastupitelství Media Club, které mimo jiné prodává i reklamu na televizích Mňam a Mňau – druhou jmenovanou teprve od letošního roku.

ROZHOVOR: Dianiška a Pořízek – Prima cílí na stále mladší publikum

Místo DVB-T chce Mňam nabídnout internetový stream

Podle vyjádření, které dnes zaslal Milkovics redakci DigiZone, je odchod Mňam z terestrického vysílání součástí dříve zveřejněného plánu. Jak už jsme uvedli, poté, co jsme strávili nezanedbatelné množství času v zemském vysílání a vyhodnotili dosažené výsledky, jsme se rozhodli, že pro nás jako menší kanál už další setrvání prostě nedává smysl, vysvětlil Milkovics. Tyto změny by měly Milkovicsovým kanálům pomoci více se soustředit na tvorbu kvalitnějšího obsahu a jeho distribuci v požadované kvalitě prostřednictvím vybraných operátorů.

Pál Milkovics, ředitel společnosti S&P Broadcasting, která provozuje televizní stanice Mňam a Mňau.

Nápad opustit zemské vysílání vznikl podle Milkovicse před několika měsíci a v jeho důsledku by se oba kanály měly více soustředit na svoje online aktivity. Diváci, kteří přišli o možnost sledovat Mňam TV v zemském vysílání, ji mohou naladit u satelitních a kabelových operátorů. Jak jsme slíbili, už velmi brzy zprovozníme online stream, který umožní sledování našich programů všem zájemcům. Stejně tak chceme v nejbližší době zprovoznit vlastní aplikaci pro HbbTV, dodal pro DigiZone.cz Milkovics.

BRAND24

Milkovics také anoncoval chystané speciální vysílání televize Mňam během vánočního týdne, které poběží od 19. do 24. prosince. Krátkou ukázku nabízí přiložené video:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).