Hlavní navigace

Mňam a Mňau ohlašují návrat, CBS Drama končí a Ceny Františka Filipovského trochu jinak

19. 8. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Samsung
TÝDENNÍ REVIZE – Na události chudý týden zaujal i 4K kamerami pro českou SAT Plus či novelou ZEK vyšlou ve sbírce zákonů.

Po listopadovém odchodu Mňam a Mňau z DVB-T je ohlášen návrat

Televizní stanice Mňau TV je už, společně s gastronomickým kanálem Mňam TV, dostupná v rámci regionálních DVB-T multiplexů na území Prahy a okolí, na Plzeňsku, v Příbrami, Chomutově, Mostě a Teplicích. V terestrickém vysílání jsou tak oba programy teoreticky dostupné až pro 2,4 milionu diváků.

Od 21. srpna pak chtějí obě stanice zahájit terestrické vysílání i v Českých Budějovicích, kde bude jejich signál zajišťovat Ivo Brabec v rámci regionální sítě 1. Oba televizní kanály si tak bude moci naladit dalších čtvrt milionu diváků. Oba kanály šíří i slovenský operátor Orange.

Jan Brychta: Televize Mňam a Mňau se vrací do zemského vysílání, anoncují účast v osmi regionech

Jan Brychta: Televizní stanice Mňam a Mňau odejdou během listopadu ze zemského vysílání

CBS Drama na českém trhu oficiálně končí

Anglicky psaný dopis oznamuje operátorům, kteří mají se společností CBS AMC Networks EMEA Channels Partnership uzavřenou smlouvu o šíření kanálu CBS Drama na území České a Slovenské republiky, že stanice ukončí na těchto trzích své vysílání ke 20. září letošního roku. Po tomto datu nebude vysílání CBS Drama na českém a slovenském trhu dostupné a zároveň se k němu vypořádají veškeré smluvní závazky mezi zmíněnou společností a jednotlivými operátory.

Společnost AMC Networks, do jejíhož portfolia stanice CBS Drama patří, zatím situaci nekomentovala.

Jan Brychta: CBS Drama opustí český trh ke 20. září. Přečtěte si oficiální oznámení určené operátorům


Autor: AMC Networks

Dopis operátorům podepsal šéf britské a středoevropské pobočky mediální skupiny AMC Networks Mike Moriarty.

Ceny Františka Filipovského trochu jinak

Každoroční Ceny Františka Filipovského jsou určeny pro dabingové herce a herečky, překladatele, úpravce dialogů nebo režiséry českého znění. Jejich účelem je ocenění a udržení pověstné vysoké úrovně tuzemské dabingové školy. I proto je soutěž pojmenována po legendárním herci Františku Filipovském, jehož verzi rtuťovitého komisaře Juve z komediálního cyklu o francouzském géniovi zločinu Fantomasovi ocenil i samotný namlouvaný Louis de Funés.

Diváci nyní svým hlasem zasáhnou do dvou soutěžních kategorií – jedné určené mužským hercům a druhé herečkám. Odhlasovat musí do 3. září a na trojici vylosovaných hlasujících čeká i některá z věcných cen.

Jan Brychta: Na dabingových Cenách Františka Filipovského se mohou letos podílet i diváci

Stručně

Jak jsme naše čtenáře podrobně informovali, po schválení oběma parlamentními komorami a nezbytném podpisu prezidenta vstoupila v platnost tzv. diginovela, tedy aktualizované znění zákona o elektronických komunikacích (ZEK). To kromě zpřísnění podmínek pro mobilní operátory a navýšení úrovně právní ochrany jejich zákazníků upravuje i proces přechodu na nový standard zemského televizního vysílání DVB-T2/HEVC. Novela vyšla ve sbírce zákonů – využijte možnosti prostudovat si její plné znění.

Jan Brychta: Prohlédněte si novelizovaný text zákona o elektronických komunikacích

O víkendu startuje nejvyšší italská fotbalová soutěž Serie A a stanice Sport1 a Sport2 nabídnou řadu přímých přenosů z těch nejatraktivnějších zápasů. Tuto sobotu a neděli půjde o čtyři utkání. Mj. o Juventus vs. Cagliari a Inter Milán vs. Fiorentina.

Jan Brychta: Už v sobotu se fotbaloví fanoušci dočkají přímého přenosu utkání Juventusu s Cagliari, odvysílá ho kanál Sport 2

Trh se set-top boxy pro DVB-T2 nabírá obrátky. Nový TeleSystem TS6820 T2 HEVC twin má dvě tunerové sady pro DVB-T/T2, EPG, kompatibilitu s budoucím zemským vysíláním (volně šířené stanice) a momentálně se dovozce snaží i o certifikaci u Českých Radiokomunikací.

Bohumil Herwig: TeleSystem TS6820 T2 HEVC twin: zdvojené tunery i poslech internetových rádií

Češi tráví před televizními obrazovkami každý den téměř tři a tři čtvrtě hodiny. Postupně se mění způsob sledování televize a stále oblíbenější je tzv. zpětné sledování pořadů. Zatímco ještě před čtyřmi lety tvořila odložená sledovanost za první tři dny v poměru k živé sledovanosti jen necelé půlprocento, nyní je to již pětkrát více.

Jan Brychta: Atmedia – Odložená sledovanost svědčí tematickým stanicím a přitahuje mladší diváky


Autor: Atmedia

Porovnání věku diváků živého televizního vysílání a odložené sledovanosti.

Poslední klapka šestidílné thrillerové minisérie s Kryštofem Hádkem, Stanislavem Majerem, Johanou Matouškovou a Janem Vlasákem padla. Úvodní díl zavede diváky do okolí jedné z šumavských vesnic, kde je potvrzen výskyt vztekliny u uhynulých zvířat. Do oblasti vysílá Státní veterinární ústav mladého virologa, jehož úkolem je nalézt zdroj nákazy.

Bohumil Herwig: Dotočena minisérie Vzteklina. Nebo také Šumavská tajemství, která měla zůstat zapomenuta…

Turné „A Head Full Of Dreams Tour“ kapely Coldplay, produkované společností Live Nation, je podle žebříčku Billboard Boxscore, sestavovaného na základě informací o tržbách za prodané lístky, pátým nejlépe prodávaným turné všech dob. Živý přenos koncertu v Chicagu byl ve čtvrtek 17. srpna odvysílán – ve virtuální realitě – do celého světa, včetně Česka. Byl k dispozici na zařízeních Samsung Gear VR na platformě Oculus prostřednictvím služby Samsung.

Bohumil Herwig: Chystá se streamování živého koncertu Coldplay ve virtuální realitě. Půjde i do Česka

BRAND24


Autor: Samsung

Koncert Coldplay.

Společnost SAT Plus působí na českém trhu od roku 2003, a když v roce 2006 poprvé zajišťovala natáčení a přenos mimo televizní studio, zvolila z ekonomických důvodů rackové řešení, které bylo možné umístit do jakéhokoli vozu. Tato varianta nicméně představovala značnou režijní zátěž – sbalenou techniku bylo nutné přivézt na požadované místo, vyložit ji, zprovoznit a po dokončení natáčení ji zase sbalit, naložit a odvézt. Společnost se proto v loňském roce rozhodla postavit plnohodnotný přenosový vůz s vestavěnou technikou a místem pro kompletní zpracování a přenos. Nyní vše doplňuje o techniku Panasonic, která dokáže zajistit přenos nebo záznam v kvalitě Ultra HD (4K).

Jan Brychta: Pražská společnost SAT Plus vybrala pro 4K přenosový vůz studiové kamery Panasonic

4K kamera Panasonic AK-UC3000.
Autor: Panasonic

4K kamera Panasonic AK-UC3000.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).