Hlavní navigace

Minimax večer a přes noc bez loga

23. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Petr Jakub
Aktualizováno 23. 8. 2016 16:40
AKTUALIZOVÁNO – Pozdně odpolední vysílání kanálu nebylo označeno logem a objevilo se až dnes ráno. Jedná se o porušení zákona.

Stanice Minimax včera od 17:05 hod. (pořad Popples) vysílala bez loga, což je vidět v připojené galerii. Naposledy byl kanál opatřen logem u pořadu Maďarské lidové pohádky začínajícího v 16:55. Logo se objevuje až dnes ráno v 6:20 hod. u pořadu Za vším hledej Růženku.

Stanice Minimax má českou licenci a řídí se českými zákony. Podle ustanovení § 32 odstavec 1 písmeno n) zákona č. 231/2001 Sb. je provozovatel u vysílání povinen uvádět označení televizního programu (logo), s výjimkou vysílání reklamy a teleshoppingu.

AKTUALIZACE: AMC Networks si je vědoma tohoto nedostatku, který nastal na stanici Minimax v době od pátečního večera do sobotního rána, kdy na obrazovce nebylo viditelné logo stanice. Jednalo se o technický problém, který byl okamžitě po zjištění odstraněn. AMC Networks upravilo technické nastavení stanice Minimax tak, aby se podobná situace do budoucna neopakovala, uvedl pro DigiZone.cz PR manažer společnosti AMC Jan Huk.

ČTĚTE TAKÉ: Placený kanál C8 skončí, dětská televize Minimax dostane větší prostor

Dětský kanál Minimax přešel podle plánu na širokoúhlý formát 16:9

BRAND24

Provozovateli AMC Networks Central Europe bude nejspíše hrozit pouze upozornění na porušení zákona, při opakovaném porušení by si už ale zřejmě vykoledoval pokutu.

Naopak na kanálu JOJ Cinema se včera logo vysílání objevilo i během reklamy, což může být také považováno za porušení zákona.

JOJ Cinema - reklama s logem kanálu.
Autor: Petr Jakub

JOJ Cinema – reklama s logem kanálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).