Hlavní navigace

Milan Šmíd končí v Kolegiu generálního ředitele České televize. Po roce, jak slíbil

31. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Členy poradního orgánu ředitele České televize zůstávají Ivo Mathé, Jiří Pittermann a Jefim Fištejn. Čtvrtého poradce Kavčí hory teprve hledají.

Odchod z Kolegia generálního ředitele České televize Petra Dvořáka oznámil k dnešnímu dni vysokoškolský pedagog a mediální teoretik Milan Šmíd. Podle mluvčí ČT Michaely Fričové tak naplnil své předsevzetí, že v Kolegiu zasedne na jeden rok. „V tuto chvíli už je podle mého mínění nová struktura stabilizovaná a mých názorů a doporučení už není třeba,“ vysvětlil Šmíd, který působí na katedře žurnalistiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze.

K TÉMATU: Režisér Svoboda opustil kolegium generálního ředitele České televize

„Navíc jsem si chtěl uchovat redakční nezávislost ve své publicistické a novinářské činnosti, proto jsme se s Petrem Dvořákem ještě před mým angažmá dohodli na spolupráci po dobu jednoho roku,“ dodal Šmíd, který vydává vlastní internetový občasník Louč a několik blogů, v nichž se věnuje komentování české i zahraniční mediální scény. Po dobu svého působení v Kolegiu generálního ředitele ČT se však zdržel psaní o veřejnoprávní televizi.

ČTĚTE TAKÉ: Radní ČT se přeli o to, zda má Mirka Spáčilová psát posudky na ČT

Tipy C

„Když mě Petr Dvořák požádal, abych se stal členem jeho poradního orgánu, rád jsem souhlasil, protože jsem chtěl pomoci dobře připravit a nastavit přeměnu ČT v klíčových oblastech, kterými jsou tvůrčí producentský systém v oblasti vývoje a výroby nových formátů, hlavní zpravodajská relace a celkově oblast zpravodajství a publicistiky nebo nově připravované programové plány,“ vysvětlil Šmíd, proč loni kývnul na nabídku stát se Dvořákovým poradcem.

Členy kolegia generálního ředitele České televize nadále zůstávají bývalý generální ředitel ČT Ivo Mathé, její někdejší programový ředitel Jiří Pittermann a politický komentátor Jefim Fištejn. „O tom, kdo nahradí Milana Šmída, bude ČT informovat,“ uvedla mluvčí ČT. Už dříve Kolegium, které se schází na pravidelných měsíčních poradách, při nichž diskutuje o strategii rozvoje veřejnoprávní televize a projednává základní strategické kroky týkající se rozvoje ČT, opustil režisér Jiří Svoboda. Za něj ČT náhradu nehledala a nechala orgán čtyřčlenný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).