Hlavní navigace

Michel Fleischmann: Chci registrace už od 1. ledna 2008

13. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 9. 2007

Volný trh v zemském digitálním vysílání nikoli až po konci analogu, ale už od příštího roku by chtěl do novely mediálních zákonů souvisejících s digitalizací prosadit Michel Fleischmann, prezident rozhlasových stanic Frekvence 1, Evropa 2 a mediazastupitelství Regie Radio Music.

Mám návrh – a není ho možné prosadit v Poslanecké sněmovně jako pozměňovací návrh. A sice, že nový institut registrací by začal existovat od 1. ledna 2008. Můžete mi pomoc, aby se tento ‚pozměňovák‘ dostal do Poslanecké sněmovny? obrátil se dnes na 5. kulatém stole Žofínského fóra Michel Fleischmann na ministra a předsedu Legislativní rady vlády Cyrila Svobodu. Ten jeho žádosti ale nevyhověl a odkázal se na to, že nový princip by si vyžádal kompletní předělání zákona, pro který on na vládě hlasoval. Doporučil proto prezidentovi rádií Frekvence 1 a Evropa 2, aby se obrátil na některého z dalších 199 poslanců ve Sněmovně.

Tipy C

Fleischmannova mediální skupina Lagardere neuspěla v licenčním řízení o digitální pozice v přechodných multiplexech B a C se svými projekty Televize Frekvence 1 a Evropa 2 (TF1, TE2) a nyní si připadá v nerovnovážné pozici oproti šesti členům Asociace digitálních televizí (ADT).

Zatímco členové ADT, kteří jsou tzv. držiteli-nedržiteli digitálních licencí, mají podle schvalovaného zákona dostat licenci kompenzační a vysílat tedy budou moci ještě před koncem analogového vysílání, Fleischmann a ostatní budou moci na televizní trh podle novely vstoupit až s jeho liberalizací. Ta proběhne až po konci analogového vysílání v České republice, kterému zákon dává termín počínaje 10. říjnem 2010 a konče 31. prosincem 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).