Hlavní navigace

Mezinárodní verze CNN začne vysílat v 16:9. Na příští rok plánuje šíření ve Full HD

1. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Nasazení širokoúhlého formátu by mělo proběhnout v první polovině tohoto měsíce, kdy se ve Spojených státech budou konat prezidentské volby.

Významný milník ve svojí distribuci připravuje v blízké době mezinárodní verze zpravodajského kanálu CNN, tedy přesně ta, kterou mohou sledovat i diváci v České republice a na Slovensku nekódovaně prostřednictvím satelitního šíření a také u vybraných kabelových a IPTV operátorů. Podle vyjádření tiskového mluvčího CNN v Holandsku bylo nasazení formátu 16:9 naplánováno na takovou významnou událost, jakou jsou prezidentské volby v USA. Lidové hlasování se koná již 6. listopadu.

  • Přípravy na spuštění širokoúhlého vysílání jsou v programu CNN patrné již nyní, a to mezi jednotlivými předěly. Názorně to ukazuje toto video.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kdy odstartuje Euronews v češtině? Stanice odhalila své plány k dvacátému výročí

CNN zároveň doufá, že během jara příštího roku se jí v Evropě podaří spustit Full HD verzi jejího mezinárodního kanálu, verze CNN International. Zdali bude možné toto vysílání přijímat ale v České republice například prostřednictvím satelitu v nekódované podobě, není doposud jasné. CNN v podstatě dala prozatím najevo, že tento signál bude k dispozici. Na satelitu NSS 7, na pozici 20 stupňů západně, už je v tuto chvíli dostupný HD feed CNN, nejedná se však o verzi pro Evropu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: National Geographic zrekonstruuje atentát na Lincolna, s Hanksem a v produkci Scotta

Vysílání Full HD verze do Evropy už potvrdila na svém Twitter účtu i jedna z předních postav zpravodajského kanálu, novinář Jim Clancy. Ten v pondělí napsal: Mezinárodní verze CNN nyní vysílá ve Full HD do Asie a Evropy! Japonsko už tuto verzi předalo svým divákům, u dalších služeb to bude pravděpodobně nějaký čas trvat. Na vysílání v HD rozlišení už je připraven také ruský kanál RT (dříve Russia Today) a jeho sesterská stanice RT Doc. Zahájení vysílání by mohlo proběhnout na Nový rok.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).