Hlavní navigace

Město Luže bude mít vlastní rádio, získalo frekvenci pro VKV s výkonem 100 W

3. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Východočeské město bude provozovat stanici Rádio Luže, oprávnění od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání je na osm let

Licenci pro vlastní rádio provozované na velmi krátkých vlnách získalo východočeské město Luže. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) radnici vydala oprávnění pro vysílání na frekvenci 93,2 MHz s maximálním povoleným výkonem 100 W. Stanice Rádio Luže může vysílat osm let a poté má nárok na prodloužení licence na další osmileté období, pokud během první „osmiletky“ opakovaně závažným způsobem neporuší zákon o rozhlasovém a televizním vysílání.

Přidělení vysílací licence pro pozemně šířené rádio obci či městu není v Česku obvyklé. Městské infokanály, většinou televizní, vysílají zpravidla prostřednictvím kabelové televize nebo na internetu. Vedení města Luže zatím nezveřejnilo, jaký program bude Rádio Luže vysílat, ani kolik lidí bude obstarávat jeho provoz. Na svém webu pouze pořádalo anketu s otázkou: „Chceme, aby v našem městě a přidružených obcí bylo zřízeno lokální rádio s regionální problematikou?“ v níž je 86 procent hlasujících vyslovilo pro.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).