Hlavní navigace

Mediaspar.tv: Další bezplatný HD kanál na satelitu Astra

3. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice se orientuje výhradně na prodej trendy produktů, jako jsou mobilní telefony, tablety, multimediální přehrávače a podobně. Jejím provozovatelem je společnost Mediaspar GmbH.

V pondělí 2. června spustil na satelitu Astra 1L vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) další německý kanál. Jedná se konkrétně o HD verzi stanice Mediaspar.tv. Pro sledování stanice v České republice ani na Slovensku není nutná dekódovací karta žádného z operátorů, protože program je šířen v režimu free-to-air. Mediaspar.tv patří do kategorie teleshoppingových kanálů, podobně jako například stanice Best of Shopping, MediaShop, Shop 24 Direct, sonnenklar.tv, HSE 24 a řada dalších.

Ukázka z vysílání kanálu Mediaspar.tv

Ukázka z vysílání kanálu Mediaspar.tv

K TÉMATU: Výnosný byznys na satelitu? Teleshopping ve všech podobách, včetně celebrit

BRAND24

Vysílání teleshoppingových programů u našich východních sousedů je poměrně populární a Mediaspar.tv není rozhodně první stanicí tohoto typu, která se rozhodla program šířit v HD kvalitě. Kanál je šířen na stejném kmitočtu jako HD verze TLC Germany a SES Promo. Jedná se tedy o relativně volnou frekvenci, kde je možné očekávat i další zákazníky. Vysílání Mediaspar.tv je zaměřeno na prodej trendy výrobků – mobilní telefony, tablety, multimediální přehrávače a řadu dalších, nejen elektronických produktů.

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 10964/H, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).