Hlavní navigace

Mediafax a další dvě firmy fúzují s Novou, samostatný Blog a Jyxo končí

30. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 11. 2011

Televize Nova pohltí tři dceřiné firmy, které sice už začlenila do svojí skupiny, ale dosud existovaly právně odděleně. Jde o tiskovkou agenturu Mediafax, již Nova koupila za symbolické jedno euro od svého nejvyššího šéfa, prezidenta skupiny CME Adriana Sarbu (notně zadluženou), dále o firmu Jyxo se stejnojmenným internetovým vyhledávačem a Blog Internet, který provozuje blogovací systém Blog.cz. Informovala o tom Marie Fianová z tiskového oddělení Novy.

K TÉMATU: Nova začleňuje Mediafax do své struktury, končí šéf publicistiky Brunclík

Sloučením s CET 21 dojde ke kompletnímu propojení těchto společností na úrovni personální, produktové a administrativní. Očekávanými přínosy jsou vedle úspor režijních nákladů zejména zefektivnění činností především v sekci zpravodajství a sekci internetu, lepší propojení stávajících produktů a jejich vyšší atraktivita pro uživatele i inzerenty, vysvětlila Fianová. Samostatné firmy zaniknou k 31. prosinci letošního roku. Lepší propojení stávajících produktů by mělo vyústit v jejich vyšší atraktivitu pro uživatele a inzerenty, dodala Fianová.

BRAND24

ROZHOVOR: Mediafax nás ani s pomocí Novy neohrozil, říká nový ředitel agentury ČTK

Agentura Mediafax, jejíž pohledávky z doby, kdy ji přímo vlastnil nejvyšší šéf Novy Adrian Sarbu, se odhadují až na čtvrt miliardy korun, chystá podle Fianové rozšíření nabízených služeb o audio a video zpravodajství a 3D grafiku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).